Bravissimo! Bekijk groter

Bravissimo!

9789071877186

Verkrijgbaar

Deze bundel biedt een evocatieve, toegankelijke poëzie, waar heilige huisjes omver worden getrokken en de auteur een toost uitbrengt op een extreme levenswijze.

Meer details

12,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 1994
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 48p.

Meer informatie

Arthus Lava (Amsterdam, 1955) maakte deel uit van de dichtersbeweging De Maximalen en is de samensteller van de geruchtmakende poëziebloemlezing Maximaal.
Bravissimo! is zijn eerste op zichzelf staande publicatie. Deze bundel biedt een evocatieve, toegankelijke poëzie, waar heilige huisjes omver worden getrokken en de auteur een toost uitbrengt op een extreme levenswijze. Zo begint het gedicht 'Hoogtijddag' als volgt:

Als stamgast van dit fin de siècle
troost ik me met een manifest
dat zelfs de ergste nadorst lest [...]

Aldus voert Lava in Bravissimo! een poëtische klucht op, waarin het niet ontbreekt aan gepassioneerde grootspraak, die evenwel wordt gerelativeerd door zelfspot en een ongeveinsde getergdheid.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Arthur Lava

Arthur Lava geldt als een markante dichter. Veel van zijn gedichten hebben een ongekend uitbundige en opzwepende toon. Alles uit het leven halen wat erin zit, dat is wat deze dichter zijn lezers voorhoudt. Ook leuk aan Arthur Lava: zijn temperamentvolle én geestige voordracht.
Hij is ook de initiatiefnemer van het jaarlijkse poëzie-evenement North Sea Poetry in het Nederlandse Castricum aan Zee.