Ruitenwissersproeistof Bekijk groter

Ruitenwissersproeistof

9789464519136

Verkrijgbaar

De gedichten in deze bundel schurken met een hoog sturm-und-drang-gehalte tegen het been van het lekker stoute meisje Weltschmerz.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Fluxenberg
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 124p.

Meer informatie

Jef Staes zet al twintig jaar anderen op een podium, o.a. in de Arenberg in Antwerpen. Dit is zijn tweede bundel. De gedichten schurken met een hoog sturm-und-drang-gehalte tegen het been van het lekker stoute meisje Weltschmerz. Jef schrijft liefst met Duyster in de donkere Spilliaert-uurtjes of met een blote blonde singende sturende sirene in een camper, richting een woestijn of een zee. En met binnenalliteraties. Jef brengt dit zelf gelegd ei op allerlei podia, gekruid en geklutst!

Auteurs

Jef Staes

Jef Staes werd in 1967 geworpen als leeuw en als één van de drie dichtende Staes-broers. Hij groeide op in Merksem. Daardoor wist hij al snel dat hij niks heeft met dorpen, kerken, plastic tafelkleden, smurfpoppetjes en een lief onder de kerktoren. Punk, ja! En grootsteden met een nachtleven, en liefst ook met een universiteit. Er volgden betogingen, eeuwige vriendschappen en eerste schrijfsels. Na wat gepruts in televisie zet hij nu al 20 jaar anderen op een podium, o.a. in de Arenberg te Antwerpen.
"Snel zijn" zou zijn leuze kunnen zijn, beetje in contradictie met de worp van deze bundel. "Onrechtvaardigheid suckt sowieso" klinkt beter. Graag denkt en schrijft hij, liefst met letters en woorden en zinnen en zo...
Dra komt er een follow-up: 1 bundel gedicht met zijn 2 broers en bijgevolg 3 Staesen op de podia!