Kleine grimmige gedichten Bekijk groter

Kleine grimmige gedichten

9789464519129

Verkrijgbaar

43 ‘kleine grimmige gedichten’ over voorwerpen die het verdienen om op een dichterlijke manier behandeld te worden: mes, vork, broek, etc.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Fluxenberg
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 56p.

Meer informatie

De 43 ‘kleine grimmige gedichten’ in deze bundel gaan niet over grote gevoelens als liefde, weemoed of eenzaamheid, maar over voorwerpen die het verdienen om op een dichterlijke manier behandeld te worden: mes, vork, broek, etc. De gedichten van telkens twee vierregelige strofen laten ruimte voor verandering.

Auteurs

Frank De Crits

Frank De Crits (Oudenaarde, 1942) is sinds 1961 een Brussels dichter. Hij publiceerde een achttal bundels, waaronder 33 werkwoorden en andere miezerigheden (1976), Jagen in Brussel (1980), Schrijnwerk (1986), Met Chinese inkt (1998) en Dichterbij Brussel (2010). Hij werkte mee aan vele literaire publicaties over Brussel en is lid van het Brussels Dichterscollectief. In Pied-à-terre in Brussel bundelde hij 25 schrijversportretten. Hij vertaalde Franstalige poëzie van o.a. Max Jacob, William Cliff, Serge Meurant en Werner Lambersy. Hij was secretaris van de Middagen van de Poëzie en stond mee aan de wieg van Het Beschrijf en Passa Porta.

Foto Saskia Vanderstichele


Van dezelfde auteur:

Pieter Fannes (illustraties)

Pieter Fannes (Leuven, 1982) is illustrator, historisch pedagoog en bezieler van de Brusselse actiegroep Heroes for Zero. Hij publiceerde onder andere Live. Jazzconcerten op papier (Bries, 2018) en samen met bioloog Geert-Jan Roebers het natuurboek Soortenschat (Gottmer, 2022). Zijn tekeningen verschenen ook in De Standaard en De Morgen.