Het uitgelezen deel Bekijk groter

Het uitgelezen deel

9789086842544

Verkrijgbaar

Honderd gedichten met namen als Marlene, Joep, Rineke en Erwin. Tedja laat het aan de lezer wie zij zijn en van welk maatschappelijke groep zij de uitgelezen kandidaten zijn. Tedja schrijft kritische poëzie die altijd en alleen naar zichzelf verwijst.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.

Meer informatie

In Het uitgelezen deel dragen de honderd gedichten namen als Marlene, Joep, Rineke en Erwin. Zij zijn het uitgelezen deel. Tedja laat het aan de lezer wie zij zijn en van welk maatschappelijke groep zij de uitgelezen kandidaten zijn. De gedichten bestaan elk uit tien drieregelige strofen die naar de naam van het gedicht en naar elkaar verwijzen. Op deze manier ontstaat er een intermenselijke en diachronische dialoog tussen Marlene, Joep, Rineke, Erwin en alle anderen. Tedja schrijft kritische poëzie die altijd en alleen naar zichzelf verwijst.

In de gedichten van Tedja is de waarneming even belangrijk als de interpretatie. Daarbij krijgt het onvoorziene en associatieve een natuurlijke plaats. (Maria Barnas)

Regen is een verfrissende en terzelfdertijd krachtige bundel die goed uitgebalanceerd is. Ik kijk uit naar nieuw werk. Poëzie of proza, het maakt niet uit. (Bert Bevers)

Het doet me goed te constateren dat er eindelijk, eindelijk een heel nieuwe ambitieuze en niet-gemakzuchtige generatie opstaat! (Michiel van Kempen)

Auteurs

Michael Tedja

Michael Tedja (1971) is schrijver, dichter, schilder en curator. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut en schreef meerdere romans en gedichtenbundels, zoals A.U.T.O.B.I.O.G.R.A.F.I.E. (2003), De aquaholist (2005), Hosselen (2009), Tot hier en verder (2013) en Regen (2015). In 2018 verscheen Briljante man. Deze roman is een ‘tekstcollage’ die springt door de tijd en de ruimte met een mix van proza, poëzie en beschouwing over kunst, literatuur, politiek, filosofie en cultuurverschillen tussen Nederland en Suriname. Tedja publiceert verder regelmatig gedichten, essays, proza en tekeningen in De Gids, Absint, Samplekanon, nY, Revisor, Hollands Maandblad, De Volkskrant, Metropolis M en Caraïbisch Uitzicht. Ook cureert hij een beeld en taalrubriek voor de Poëziekrant.