De egyptische plevier Bekijk groter

De Egyptische plevier

9789464070194

Verkrijgbaar

In deze debuutbundel geeft Intvis de intense gevoelens uit de jaren vóór en na 21 december 2012 weer in weerkerende patronen en kleuren. Een hoogstpersoonlijke beleving van instorten en weer opstaan.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Fluxenberg
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

De Egyptische plevier lijkt te vertrekken in de jungle van Guatemala, om in Vlaanderen te landen op het einde der tijden. De bundel speelt echter niet in binnen- of buitenland, maar diep in het binnenste van de schrijver zelf. Intvis geeft de intense gevoelens uit de jaren vóór en na 21 december 2012 weer in weerkerende patronen en kleuren. Een hoogst persoonlijke beleving van de Maya-kosmovisie. Van instorten en weer opstaan. Alles lijkt mooi geordend, maar is tegelijk emotioneel onoverzichtelijk en chaotisch. Kom binnen en let niet op de rommel.

Beperkte genummerde oplage, handgeschilderde cover

Auteurs

Intvis

Intvis (pseudoniem van Patrick De Ceuster) is een geëngageerd street artist. Sinds het Grote Nieuwe Begin in 2012 combineert hij poëzie en beeldende kunst om de wereld rond hem weer vorm te geven. Toegankelijkheid is daarbij cruciaal. Hij publiceerde eerder al poëzie tussen de groenten in het CSA-landbouwbedrijf De Witte Beek en op zijn voicemail. In de lockdown van eind 2020 bracht hij samen met collega’s gedichten aan huis in Leuven. De Egyptische Plevier is zijn debuutbundel.