Het werd tijd Bekijk groter

Het werd tijd

Gedichten over een moeder, vrouw en dochter

9789462673601

Verkrijgbaar

Ruim twintig jaar na zijn laatste bundel is Eddy D'Haenens terug met nieuw werk. Centraal staat de liefde voor drie vrouwen in zijn leven: een moeder, een geliefde, een dochter.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 72p.

Meer informatie

Ruim twintig jaar na zijn laatste bundel Hiëroglyfen. Gedichten over een man, minnaar en vader is Eddy D’Haenens terug met nieuw werk. Centraal in Het werd tijd staat de liefde voor drie vrouwen in zijn leven: een moeder, een geliefde, een dochter. Als een teken stroomt door het ziekenhuisraam / plots het maanlicht binnen: / het is haar tijd. / Met vijf witte engelen begeleid ik haar / door de zwijgende gang.

‘Een diepgevoelige getuigenis over onverwoestbare levenskracht’, aldus dichter en toneelschrijver Dirk Clement.
‘Een sterke bundel vol existentiële en beeldrijke poëzie. De krachtige, ontroerende en diepgaande gedichten zijn tegelijk persoonlijk en universeel. Een bundel om te koesteren’, getuigt dichter Amina Belôrf.

Auteurs

Eddy D'Haenens

Eddy D’Haenens is sociaal werker en psychotherapeut. Als dichter werd hij enkele malen bekroond en publiceerde hij onder meer in Poëziekrant. Bij EPO publiceerde hij Kleurrijke liefde (1996) en Hiëroglyfen (1998). De Alchemist. Gedichten over landen, steden en de liefde was zijn debuut in 1993