Aan alles voorbij Bekijk groter

Aan alles voorbij

9789086842223

Verkrijgbaar

Rusteloos zoeken naar zin en betekenis van mens-zijn in een eeuwig onafzienbaar heelal kenmerkt ook deze gedichten van Atze van Wieren.

Meer details

16,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 60p.

Meer informatie

Zoeken naar zin en betekenis van mens-zijn in een eeuwig onafzienbaar heelal kenmerkt de poëzie van Atze van Wieren. 

Net als in zijn vorige bundel Eeuwig leven (2017) zijn de gedichten neerslag van een rusteloos zoeken naar wat er in zijn beleving werkelijk toe doet. De verzen zijn het alledaags geneuzel voorbij, maar verliezen zich niet in de treurnis van een leeg niets.

De gedichten zijn vensters op verten, waarop wij nu nog geen duidelijk zicht hebben. Er klinkt verlangen in door naar het openen van het gordijn, waarachter het mysterie van ons bestaan zich schuilhoudt en het menen te zien, soms, van een afschaduwing daarvan.

 

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Atze van Wieren

Atze van Wieren (1943) heeft zijn sporen verdiend met de bundels Grondstof, Bedevaart en Eeuwig leven, die bepaald niet onopgemerkt zijn gebleven. Zijn werk viel vaak in de prijzen, zo won hij o.a. de SNS-Literatuurprijs voor een cyclus van zeven gedichten. Zijn gedichten werden ettelijke malen genomineerd voor prijzen en hij ontving meerdere eervolle vermeldingen. In diverse verzamelbundels en bloemlezingen is werk van hem opgenomen. Het gedicht 'Dorpskerk Huizum' is opgenomen in de Leeuwarder Poëzieroute.

In 2006 verscheen zijn vertaling van de Duineser Elegien, de filosofische gedichtencyclus van Rainer Maria Rilke, beschouwd als een van de literaire hoofdwerken uit de 20e eeuw, onder de titel De Elegieën van Duino, een prestatie van formaat en lovend ontvangen. In 2018 verscheen hiervan een 2e druk.