Ergens waar ik nergens moet zijn Bekijk groter

Ergens waar ik nergens moet zijn

9789464070149

Verkrijgbaar

In deze 'coronadichtbundel' - die uiteraard meer is dan dat - reikt de dichter vele thema’s aan, in een uitgepuurde, naar abstractie neigende taal.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Fluxenberg
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 72p.

Meer informatie

Ergens waar ik nergens moet zijn is een ‘coronadichtbundel’. Hij is meer dan dat, uiteraard, maar toch: in het openingsgedicht OP(EN) SLOT is al sprake van ‘de eerste lockdown’, ‘in de wereld / ging alles dicht’.

De dichter neemt de tijd, ‘om te zijn / op het ritme van / licht en tuin’. Hij geniet van de natuur, maar rouwt ook om de ‘nature morte’. Hij laat de moed niet zakken: ‘morgen / begin ik opnieuw / en dat werkt’. En hij probeert ‘samen / niet alleen / te blijven’.

Hij meandert tussen ver en dichtbij, toen en nu, ‘mezelf’ en daarbuiten. Alles vloeit samen. Hij mijmert een eind weg. En zo kom je dan ergens waar je nergens moet zijn maar altijd lijkt geweest te (willen) zijn. Het leven wordt reizen, bergen en bergen verzetten. Ook als je nergens naartoe mag of kan. Wat een luxe, zomaar te kunnen lettergrijpen: kom, dichter, we pakken het licht en maken van de dag een gedicht.

De dichter reikt vele thema’s aan, in een uitgepuurde, naar abstractie neigende taal. Af en toe bedenkt hij nieuwe woorden: altijdblauw, oververzoening, herinnertijdloos, etc. Dat heb je met die dichters…

En dan zijn de woorden weg. Gun ze de tijd om ver te raken, altijd op hun hoede zichzelf tegen te komen.

Een voorproefje:

IK BEN GRAAG
vaag op stap

ergens
down
under

ergens waar
de cirkel
bijna rond is

ergens waar
vierkant
altijd zon is

ergens waar
grenzen
gezongen worden

ergens waar
ik nergens
moet zijn.

Gerelateerde titels

Auteurs

Bruno Neuville

Bruno Neuville (1954) was docent en opleidingshoofd Communicatiemanagement aan de Hogeschool Thomas More Mechelen. Hij is ook gids aan het Museum Kazerne Dossin in Mechelen. Ergens waar ik nergens moet zijn is zijn negende bundel.
Eerdere bundels:

  • Beeld van een meisje (foto’s Kristel Brusche, Aqua Fortis Uitgeverij 2005)
  • Vierkant (2006)
  • Canadian Summer 2006)
  • Tussen Licht (2007)
  • In de gang der dingen (2011)
  • Weg van de weg (foto’s Jos Verhoogen, 2017)
  • Onhandige Tijd (2018)
  • EN TOCH – blijft de kracht (2019)