Overuren in het niets Bekijk groter

Overuren in het niets

9789464070118

Verkrijgbaar

Gedichten geschreven in de lockdowns van 2020. Samen apart, de ene in Antwerpen, de andere in Brussel. Poëzie die de situatie overstijgt.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Fluxenberg
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 46p.

Meer informatie

Jan Ducheyne en Simon Van Buyten zaten in de lente én de winter van 2020 net als u in lockdown. Het begon in maart met het gedicht 'Overuren in het Niets'. Jan schreef het nadat hem werd verboden in een park te voetballen met zijn zonen. Van Buyten reageerde met een gedicht waar Jan aan verder schreef. Van Buyten zat in Antwerpen, Ducheyne in Brussel. Samen zaten ze in hetzelfde schuitje.

Samen schreven ze zeven gedichten in de lentelockdown, waarna er nog enkele volgden in de winterlockdown. Frappant: in de zomer tussen de lockdowns schreven ze niet. Want dan zaten ze op strand of zo. De poëzie overstijgt de situatie. De gedichten springen van het blad en tegelijkertijd duiken de twee dichters heel diep in wat ze voelen en rondom zich opmerken.

Gerelateerde titels

Auteurs

Jan Ducheyne

Jan Ducheyne is dichter en duivel-doet-al. Zo is hij o.a. de stalmeester van de Brusselse edities van De Sprekende Ezels, het ‘experimenteel laagpodium voor poëzie, woord, muziek, comedy en hamsterslingeren,…’. Samen met Teuk Henri (gitaar), Frank P. (drums) en Jef Mercelis (elektronica) vormt hij het kwartet Noodzakelijk Kwaad. Zij staan garant voor optredens vol panache en snedige muziek die niet valt vast te pinnen op één genre (slam, jazz, altrock, you name it), gecombineerd met de bijtende, buitelende, ritmisch van het blad af dansende teksten van Ducheyne.


Simon Van Buyten

Simon Van Buyten is een Vlaams acteur. Hij studeerde drama aan de Studio Herman Teirlinck (Antwerpen) en acteerde o.a. in de film Mixed Kebab (2012) van Guy Lee Thys en in de tv-reeksen Chaussée d'Amour (2016) en Salamander (2018). Samen met Jan Ducheyne publiceerde hij de dichtbundel Overuren in het Niets (Fluxenberg 2021).