Ik vond geen spoken in Achtmaal Bekijk groter

Ik vond geen spoken in Achtmaal

9789491921834

Verkrijgbaar

Een naamloze figuur beschrijft middels dagboeknotities, gedichten, biechten, en rituelen de zoektocht naar wat er overblijft van een mens, lang nadat zij gestorven is.

Meer details

7,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 52p.

Meer informatie

In Ik vond geen spoken in Achtmaal beschrijft een naamloze figuur middels dagboeknotities, gedichten, biechten, en rituelen de zoektocht naar wat er overblijft van een mens, lang nadat zij gestorven is.

Op welke manieren kunnen we de relatie tussen wat hier is en wat er was opnieuw aanroeren om onszelf bewust te maken van de echo’s die in ons door resoneren? Is het mogelijk om iemands stappen te traceren en zo toegang te krijgen tot al het ontastbare dat ze nalaten? Op welke manieren is het mogelijk om te blijven zoeken naar spoken en wat hebben deze spoken ons nog te vertellen? Van bruisend Rotterdam naar de stille hei van Achtmaal.

Op uitnodiging van het Prins Bernard Cultuurfonds en Stichting Tilt verbleef Dean Bowen een week lang in het Brabantse Achtmaal. Gewend aan het rumoer van het grootstedelijk leven, trok hij zich terug op landgoed de Oude Buisse. Speurend naar de geest van Henriette Roland Holst.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Dean Bowen

Dean Bowen (1984) is dichter en performer. Hij publiceerde eerder gedichten op online platforms Samplekanon en Hard//Hoofd en in verschillende tijdschriften, waaronder nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen. Hij verwierf faam op vele binnenlandse en internationale podia om zijn buitengewoon bevlogen voordracht en in 2016 won hij de Van Dale spoken Award in de categorie poëzie. Hij was met Bokman genomineerd voor de C. Buddingh-prijs 2018, en stond op de longlist van de Grote Poëzieprijs. Tegenwoordig is Dean Bowen stadsdichter van Rotterdam