Hellebosch Bekijk groter

Hellebosch

zoals alleen een eik kan kijken

9789490738433

Verkrijgbaar

Kunstboek, fictie en poëziebundel in één! Van de Poetry Summer Academy van Creatief Schrijven.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijDe Draak
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's112p.
Extramet kleurfoto's

Meer informatie

Sinds 2016 krijgt de jaarlijkse Poetry Summer Academy van Creatief Schrijven gastvrij onderdak in Villa Hellebosch te Vollezele. Docent Daniel Billiet was van meet af aan geïntrigeerd door het toponiem Hellebosch, dat al in 1777 op de landkaart stond maar waarvoor hij geen uitleg kon vinden. Voor de deelnemers aan de editie 2018 van PSA maakte hij er een schrijfopdracht van: bedenk zelf een 18de-eeuwse historie die de naam Hellebosch verklaart! De verbluffende verhalen dienden als voedsel voor gedichten die tijdens deze editie groeiden. Tegelijk waren ze op zich heerlijk materiaal dat schreeuwde om meer: dit boek, aangevuld met gedichten uit alle voorgaande PSA-edities in Hellebosch en met nooit eerder uitgegeven foto's van Alexandra Cool, beeldend kunstenaar én gastvrouw in Hellebosch. Kunstboek, fictie en poëziebundel in één!

"Wauw, wat een parel is me dat. Zo schoon. Straffe combi van tekst en foto's, bijzonder mooi uitgegeven. Grote dank daarvoor. Trots en vereerd dat we partner mochten zijn en dat de dichters op deze manier een stem krijgen." An Leenders, directeur Creatief Schrijven vzw

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Daniel Billiet

Daniel Billiet is al lang een bekende naam onder poëzielezers van 8 tot 88. Hij heeft meer dan tien succesvolle dichtbundels op zijn naam. Je vindt zijn verswerk in zowat alle bloemlezingen. Zijn Poetry Summer Academy is al vele jaren een voltreffer en vindt sinds 2016 plaats in Villa Hellebosch.


Frederik De Cock

Frederik De Cock is dichter en deelnemer aan de Poetry Summer Academy. Beroepshalve werkt hij als senior manager bij Brussels Airlines.


Goedele Horemans

Goedele Horemans is dichteres en deelneemster aan de Poetry Summer Academy. Beroepshalve is zij bibliothecaris in de bibliotheek van Brasschaat.


Alexandra Cool (foto's)

Fotografe Alexandra Cool is beeldend kunstenares en gastvrouw in Villa Hellebosch te Vollezele (Vlaams-Brabant), een plek waar schrijvers, vertalers, kunstenaars, componisten, denkers en academici in alle rust kunnen werken.