Helden Bekijk groter

Helden

150 epigrammen uit de Anthologia Graeca

9789463402422

Verkrijgbaar

Tweetalige bloemlezing - 150 epigrammen over bekende helden en heldinnen uit mythen en sagen, uit de homerische epen en de Griekse tragedies. Ook politieke helden, oorlogshelden en sporthelden zitten in de selectie.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 216p.

Meer informatie

Van de duizenden epigrammen, geschreven door bekende en minder bekende dichters tussen de zesde eeuw voor en de zesde eeuw na Christus, bleven er in de Anthologia Graeca ruim vierduizend bewaard. Voor Helden selecteerde Patrick Lateur honderdvijftig epigrammen over bekende helden en heldinnen uit mythen en sagen, uit de homerische epen en uit de Griekse tragedies. Ook politieke helden, oorlogshelden en sporthelden maken deel uit van de selectie.

De epigrammen laten zien hoe de antieken zich door de eeuwen heen spiegelden aan hun mythologische held(inn)en of aan historische figuren die zich door hun optreden onsterfelijk hadden gemaakt. In deze tweetalige bloemlezing weerklinken de heroïsche epigrammen in diverse toonaarden, want over heldhaftige figuren wordt er nu eens ernstig en diepzinnig, dan weer luchtig en spottend geschreven. Maar altijd scherp en beknopt, zoals het van puntgedichten wordt verwacht.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Patrick Lateur

Patrick Lateur is classicus, lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letterkunde en publiceert als dichter, vertaler en bloemlezer. Eerder verscheen bij Uitgeverij Damon Goden, 150 epigrammen uit de Anthologia Graeca, Ambrosius, Zingen moet ons hart en Hoeders van de wijsheid, Griekse filosofen in honderdvijftig epigrammen.