het leven van sterren Bekijk groter

het leven van sterren

9789079202584

Verkrijgbaar

Een leesboek over geweld. Een verscheidenheid aan stemmen die het vaak onzichtbare geweld, de effecten ervan en de condities ervoor vertolken.

Meer details

22,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverijhet balanseer
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's112p.

Meer informatie

Marwin Vos, auteur van oorlogspaarden tot in de buitenwijken (Leesmagazijn, 2015) komt nu met het leven van sterren, een leesboek over geweld:

In het leven van sterren wordt ruim baan gemaakt voor een verscheidenheid aan stemmen die het vaak onzichtbare geweld, de effecten ervan en de condities ervoor vertolken. 'als 1:5 meisjes ooit seksgeweld ondervindt in haar leven, waar vindt ze dat in terug?’ de auteur wil deze ervaringen terugschrijven in de voorstellingen van de werkelijkheid, in de huizen, op straat, in de opengebroken kelders, in het fietsenhok op school, in je slaapkamer, in de gesprekken aan tafel, in de statistieken van geweld die dalen maar waarin seksgeweld niet opgenomen is.

danta zegt, hoe ik in dat bos terecht kwam kan ik niet goed navertellen
want ik liep gewoon te slapen toen ik de ware weg kwijtraakte

en terwijl ik om me heen kijk denk ik waar kan ik me verbergen? in de
maisvelden waar het zeker gebeurt? in het struikgewas langs de weg?

Auteurs

Marwin Vos

Marwin Vos (1962) is dichter en beeldend kunstenaar. Haar vorige bundel oorlogspaarden tot in de buitenwijken werd genomineerd voor de J.C. Bloemprijs. Tekst en beeld op: www.marwinvos.nl