Gewoon logisch Bekijk groter

Gewoon logisch

9789491738555

Verkrijgbaar

Debuutbundel. Gedichten in heldere, toegankelijke en beeldende taal. Over herkenbare zaken. Makkelijk leesbaar maar steeds met meerdere lagen.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 76p.

Meer informatie

Gewoon logisch is de debuutbundel van Janine Jongsma. 'Ik word gelukkig als ik kan spelen met taal: het dichten biedt me daarbij ongekende mogelijkheden', aldus de dichteres. In heldere, toegankelijke en beeldende taal schrijft zij over concrete onderwerpen als haar familie, haar jeugd, mensen op straat en natuurlijk de liefde. Herkenbare zaken die de lezer raken, ontroeren - of zich ongemakkelijk doen voelen. Voor Jongsma is het essentieel voldoende afstand van haar onderwerp te nemen alvorens dit te verwerken in een gedicht. Zij houdt van beeldspraak en schuwt absurdistische elementen in haar werk niet: 'Ik heb er veel plezier in om menselijke eigenaardigheden in een gedicht uit te vergroten.' Haar gedichten zijn over het algemeen vrij kort en makkelijk leesbaar: de lezer wordt meteen - zonder inleiding en zonder omhaal - in een bepaalde situatie, in een bepaalde sfeer getrokken. Maar laat u niet op het verkeerde been zetten door die schijnbare eenvoud: haar werk bevat altijd meerdere lagen.

Auteurs

Janine Jongsma

Janine Jongsma (Boxmeer, 1965) wijdt zich sinds 2010 serieus aan de poëzie. Verschillende van haar gedichten wonnen een prijs of werden genomineerd. In 2015 ontving zij de tweede prijs in de Poëziewedstrijd van de Stad Oostende. Haar werk is gepubliceerd in diverse bloemlezingen en literaire tijdschriften, waaronder SLA /Avier en Kluger Hans. Tweemaal werd een gedicht van Janine opgenomen in de bundel met de beste 100 gedichten van de Turing Gedichtenwedstrijd.