tijd van de aarde Bekijk groter

tijd van de aarde

9789051881158

Verkrijgbaar

In een meeslepende taal roept Galina Rymboe in haar gedichten de postapocalytische werelden van de ingestorte Sovjet-Unie en het huidige Rusland op.

Meer details

18,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Perdu
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 86p.

Meer informatie

Oude structuren, herinneringsruïnes, verdrogende rivieren, verlaten opgravingsterreinen. Galina Rymboe roept in haar gedichten de postapocalyptische werelden van de ingestorte Sovjet-Unie en het huidige Rusland op. In een meeslepende taal laat ze gewaarwordingen, abstracties en intieme momenten samenvloeien. Maar hoe verwoest de werelden in deze bundel ook zijn, de dichter blijft zoeken naar manieren om ze te bewonen.

tijd van de aarde is poëzie van het anthropoceen.

'De dingen, de politiek, de poëzie: dat die elkaar niet alleen niet bijten, maar dat ze niet zonder elkaar kunnen -  dat bewijzen de razend mooie gedichten van Galina Rymboe, misschien wel de beste en onmiskenbaar de spannendste dichter in Rusland nu.' - Ellen Rutten, hoogleraar Slavistiek aan de Universiteit van Amsterdam

Auteurs

Galina Rymboe

Galina Rymboe (1990) is dichter, feminist en activist. Ze werd geboren in de industriestad Omsk in Siberië en woont nu in Lviv in Oekraïne. Ze schreef de dichtbundels De beweegbare ruimte van de omwenteling (Moskou, 2014) en tijd van de aarde (Charkov, 2018). In 2016 verscheen een Engelse vertaling van haar poëzie in New York, onder de titel White Bread. Haar werk werd bekroond met de poëzieprijs van het festival Poetry Whithout Borders.