Onze Nietzsche Bekijk groter

Onze Nietzsche

Catechismen - pocket

9789079202409

Verkrijgbaar

Wat hebben Mongolië, Andy Warhol, Stevie Wonder, Nietzsche en Urbanus gemeen? Marc Kregting legt je graag de link uit in zijn meerstemmig poëzieproject.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij het balanseer
Jaar van uitgave 2016, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 48p.

Meer informatie

Met Onze Nietzsche voltooide Marc Kregting in 2014 zijn poëzieproject. Twintig jaar voordien had hij in zijn debuut onriijpe stemmen gemonteerd. Inmiddels redetwistten ze, eindelijk zelfstandig, over iemand die zich voorstelde als "Hochmut, met ha oo see ha".

Onze Nietzsche ent zich op het vraag- en antwoordspel van de catechismus. Daarvoor moet een soms halsbrekende tocht door de geschiedenis worden aanvaard.

In deze nieuwe druk zijn de zelfstandige stemmen verhuisd van cd naar het wereldwijde web. Daar vullen ze de geschreven tekst aan, zodat ook een gemeenschap van niet-lezers kan deelnemen.

"Het wonder is dat je blijft lezen, steeds opnieuw." - De Groene Amsterdammer

"Met een ongekend rijk taal- en observeringsvermogen rijgt Kregting associaties, neologismen, referenties aan de actualiteit en alle denkbare cultuuruitingen aaneen." - nominatierapport Herman de Coninckprijs

"Onze Nietzsche vormt een hoogtepunt in Marc Kregtings oeuvre." - Ons Erfdeel

 

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Marc Kregting

Marc Kregting werd in 1965 geboren, moest op een gegeven moment naar school en zo ging het verder. Sinds 1989 publiceert hij essays, verhalen en poëzie in tijdschriften, kranten en boeken. Hij beheerde het literaire tijdschrift de Biels, als pianist en componist verzorgde hij jazzfunkoptredens, over bassist Jaco Pastorius maakte hij met Femke Hoyng de animatiefilm Used to be a.