Triptiek Bekijk groter

Triptiek

Over liefde en dood - Latere gedichten - Postscriptum

9789490738419

Verkrijgbaar

Triptiek bundelt de cycli "Over liefde en dood", "Latere gedichten" en "Postscriptum".

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijDe Draak
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's120p.

Meer informatie

Triptiek bundelt de cycli "Over liefde en dood", "Latere gedichten" en "Postscriptum" van Willem Vandereyken (°1940) en is prachtig geïllustreerd met houtsneden van Raf Coorevits.

Collega-dichter Daan Anthuenis over de poëzie van Willem Vandereyken: "Doorheen de drie cycli van deze bundel is de dichter consequent bezig met de bruikbaarheid van woorden. Het is een omgekeerde genese: in den beginne zijn er de gevoelens en de gedachten. Op het einde is het Woord. Het gedicht als de schepping van uitgesproken bestaan. De dichter wordt slechts waarheid in het woord. Het ‘niet te talen wonder’ voltrekt zich in de gedichten van Willem Vandereyken telkens opnieuw, gedachten en gevoelens worden woorden. Poëzie schrijven is voor hem een wonderbaarlijke wijze van ‘talig bestaan’. Hij slaagt hierin omdat hij de woorden zo naakt, zo juist mogelijk gebruikt. Zonder bombast of overbodige versiering"

Auteurs

Willem Vandereyken

Willem Vandereyken (° 1940, Antwerpen) was beroepshalve werkzaam als arts-specialist neuropsychiater-neuroloog en publiceerde wetenschappelijke werken zoals Over Heautoscopie en Over Spiegels, Schaduwen en Goden. Als zoon van componist en dirigent Ernest van der Eyken en opgegroeid in het Antwerpse artistieke milieu vindt hij levendige belangstelling voor literatuur, muziek en kunst vanzelfsprekend. Zelf schrijft hij gedichten sinds zijn 16 jaar. Veel van dat werk verscheen destijds onder het pseudoniem W. Quercus in tijdschriften. Voor zover zijn bezigheden als arts het nog toelieten, bleef hij ook daarna actief in de poëzie. Van zijn hand verschenen de bundels Van Alfa en Omega (1987) en Over Liefde en Dood/Latere Gedichten (2008).