Zo meteen gaat deze kogel een hoop rotzooi aanrichten Bekijk groter

Zo meteen gaat deze kogel een hoop rotzooi aanrichten

9789079202317

Verkrijgbaar

Na 8 jaar stilte een heuse comeback. Een viscerale road trip in verzen naar de wereld die verscholen ligt onder het laagje vernis dat men beschaving noemt.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij het balanseer
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 40p.

Meer informatie

Na 8 jaar stilte kunnen we met Zo meteen gaat deze kogel een hoop rotzooi aanrichten van een heuse comeback spreken van dichter, cineast en rolmodel Jess De Gruyter. In deze nieuwe apocalyptische verzen verwordt het anonieme ‘wij’ tot vissenvoer. De bundel doet in ijltempo de smerigste uithoeken van de geschiedenis aan, puur om er geweest te zijn. Een getraumatiseerde veteraan die de afgelopen eeuwen voortdurend aan de frontlinie stond, schuimbekkend, gebroken, schizofreen: dit is zijn verhaal, bekentenis, tirade, pamflet, grafrede… Een viscerale road trip naar de wereld die verscholen ligt onder het laagje vernis dat men beschaving noemt. We all go a little mad sometimes. Indeed!

ik droom Oswalds laatste minuut
de schaduw van
zijn gezwollen wenkbrauw

ik droom de Spaanse Armada
het traject van de kanonskogels
de houtsplinters
het kruisen van de degens

Auteurs

Jess De Gruyter

Van Jess De Gruyter (1973) verschenen eerder twee dichtbundels bij het PoëzieCentrum: I thought we just left that party (2005) en It was a boring conversation anyway (2007). Teksten van zijn hand werden gepubliceerd in De Brakke Hond, Deux Ex Machina, nY, Alphavillle, en vrolijkten meerdere bloemlezingen op. Hij tourde met de dichtersshow Boest door Vlaanderen, schreef een avantgardistisch comic book, realiseerde videoportretten van belangwekkende Vlaamse kunstenaars, vond een vrouw, kocht een huis en verwekte ten slotte een kind. Hij leest nooit voor uit eigen werk.