Een witte suite Bekijk groter

Een witte suite

9789051881127

Verkrijgbaar

Een dichtbundel over rouw, verlies en de vraag hoe je als ander overeind kunt blijven in een sneeuwwitte wereld.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijPerdu
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's72p.

Meer informatie

In Een witte suite komen de stemmen van een gevluchte familie aan het woord. De moeder wil zich aanpassen aan haar nieuwe thuisland. Vader blijft trouw aan zijn revolutionaire idealen. De broer wil geaccepteerd worden. Grootmoeder verlangt terug naar de plek waar ‘munt langs de sloten groeit’. De oom is intellectuele getuige. De schrijvende dochter dirigeert het gebeuren met humor. Nu eens beschuldigend en dan weer liefdevol geven de personages in afgemeten regels commentaar op hun situatie en elkaar. Een witte suite is een bundel over rouw, verlies en de vraag hoe je als ander overeind kunt blijven in een sneeuwwitte wereld.

‘Een getuigenis van hoeveel er in ons toch niet helemaal postkoloniale heden nog allemaal gezegd en gehoord moet worden.’ – Slate

Auteurs

Athena Farrokhzad

Athena Farrokhzad (1983) is een Zweedse dichter en feministe van Iraanse afkomst. Haar familie ontvluchtte in de jaren tachtig het theocratische regime. Ze is een van de belangrijkste stemmen in het Scandinavische maatschappelijk debat. Haar debuutbundel Een witte suite werd in meer dan tien talen vertaald.