Op 't duin Bekijk groter

Op 't duin

100 duingedichten en 100 duingezichten

9789068686661

Verkrijgbaar

Een gulle greep uit duingedichten en duingezichten, van Constantijn Huygens tot Bernlef en van Jan van Goyen en Jan Toorop tot hedendaagse schilders. Met twee begeleidende essays.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 256p.
Extra 17 x 22 cm - 100 illustraties in kleur

Meer informatie

De duinen langs de Nederlandse en Vlaamse kust zijn eeuwenoud. Ze vormen een uniek landschap: ‘Hollandse wildernis’, deels in cultuur gebracht, dor maar afwisselend en rijk aan schoonheid. Een landschap dat verandert, verstuift, afkalft en weer groeit. Ook de blik van de dichter en de beeldend kunstenaar op het duin is veelzijdig en aan verandering onderhevig.

Voor dit boek deden de auteurs een gulle greep uit duingedichten en duingezichten. Van Constantijn Huygens tot Bernlef en van Jan van Goyen en Jan Toorop tot hedendaagse schilders. Ze groepeerden ze in rubrieken, die de lezer zullen inspireren om tijdens duinwandelingen met andere ogen naar deze ‘Hollandse bergen’ te kijken.

Hoe verhoudt het landschap in de beeldende kunst zich tot dat in de dichtkunst? Zijn er verschillen en veranderingen merkbaar in natuurbeleving? Op deze en andere vragen wordt ingegaan in de twee begeleidende essays.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Nicolaas Matsier


Van dezelfde auteur:

Helmi Goudswaard


Van dezelfde auteur:

Boudewijn Bakker