En als je dan Bekijk groter

En als je dan

9789491738234

Verkrijgbaar

Bij deze gedichten lees je in eerste instantie over het ergste heen, alsof je ogen alleen willen blijven haken aan de fijne momenten van ironie en onderkoelde humor. Pas in tweede instantie zie je waar ze echt over gaan. Debuutbundel.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 56p.

Meer informatie

Deel 25 in de reeks Eigentijdse poëzie

En als je dan is de debuutbundel van Nicole Teunissen. Zij schrijft haar gedichten zo dat je in eerste instantie over het ergste heen leest, alsof je ogen alleen willen blijven haken aan de fijne momenten van ironie en onderkoelde humor. Pas in tweede instantie zie je waar ze echt over gaan. Of waar je denkt dat ze over gaan. 'Er is niet één manier waarop je het moet opvatten,' aldus de dichteres. En: 'Ik vind het mooi als ik mensen kan raken met wat ik schrijf, maar puur emotionele gedichten hoeven van mij niet zo; ik hou erg van ironie en humor.'

Het paradoxale is dat Nicoles gedichten eigenlijk alleen maar aangrijpender worden doordat de dichteres zelf afstand houdt. De lezer mag zelf kijken hoe hij chocola maakt van die wonderlijke mengeling van emotie en afstand, nabijheid en verte.
'Ik vind het interessant om te zien wat mensen eruit halen, en hoe verschillend dat is. Ik ga mensen niet voorschrijven hoe ze iets moeten opvatten. Je mag er zelf uithalen wat je eruit wilt halen,' aldus de dichteres.

Auteurs

Nicole Teunissen

Nicole Teunissen (Amersfoort, 1987) schrijft poëzie, proza en alles daartussen. Haar werk werd onder meer gepubliceerd in Tirade. Ze volgde de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als zelfstandig redacteur. En als je dan is haar debuut.