Lawaaipapegaai Bekijk groter

Lawaaipapegaai

Liedjes en spelideeën voor het jonge kind

Verkrijgbaar

Liedjes, activiteiten, verhalen en een cd te gebruiken in het onderwijs aan kleuters. Met bij ieder thema een gespreksvragen, activiteiten en verhalen die leerkrachten kunnen uitbreiden en aanpassen aan de situatie in hun groep.

Meer details

27,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.
Extra met cd

Meer informatie

Het Lawaaipapegaaiboek bestaat uit liedjes, activiteiten, verhalen en een cd te gebruiken in het onderwijs aan kleuters. De samenstellers, Evelyn Akkermans, Molly Tellegen en Wieteke van Dort mochten een keuze maken uit de schat van liedjes die Burny Bos en Joop Stokkermans in de loop der jaren geschreven hebben voor het veel bekroonde AVRO programma Radio Lawaaipapegaai.

De originele teksten en muziek prikkelden de fantasie en creativiteit van de samenstellers. Hun ruime ervaring met kleuters en opleiding tot kleuterleidster kwamen daarbij goed van pas. Zij bedachten bij ieder thema een aantal gespreksvragen, activiteiten en verhalen die leerkrachten uit kunnen breiden en aan kunnen passen aan de situatie in hun groep. ‘Lawaaipapegaai’ is dan ook zeker geen methodiek, meer een bron van suggesties waaruit leerkrachten steeds weer ideeën kunnen putten.

Op de CD zingt Wieteke van Dort met een aantal kinderen de teksten van Burny Bos op muziek van Joop Stokkermans. De liedjes van Burny Bos en Joop Stokkermans zijn tijdloos. Vandaar deze bundeling die ongetwijfeld veel luister-, zang- en speelplezier opleveren.

Dit boek geeft naast liedjes die in de belevingssfeer van jonge kinderen passen, ook suggesties voor gespreksstof, voorleesboeken en verwerkingsmethoden.
Kortom, een kleine opleiding voor aankomende leerkrachten voor kleuters als het om taalontwikkeling en luistergenot gaat. -
Prof.dr. Sieneke Goorhuis-Brouwer

Radio Lawaaipapegaai was een radioprogramma voor kleuters, dat werd uitgezonden door de AVRO. Het was de opvolger van het programma Kleutertje luister (1946-1975) en werd uitgezonden van 1976 tot 1978. Het radioprogramma was zo'n succes dat er een televisieprogramma van werd gemaakt, genaamd Studio Lawaaipapegaai (later: De Lawaaipapegaai presenteert: "Papelagaaiwaai"). Dit werd eveneens door de AVRO uitgezonden, van 1978 tot 1982.

Lawaaipapegaai werd gepresenteerd door Wieteke van Dort, samen met Burny Bos en aan de fenderpiano Joop Stokkermans. De teksten waren van de hand van Burny Bos, de muziek was van Joop Stokkermans. 

Auteurs

Evelyn Akkermans


Wieteke van Dort


Molly Tellegen