Seksuele ontwikkeling Bekijk groter

Seksuele ontwikkeling

Methodiek voor pedagogische begeleiding in de kinderopvang en in het basisonderwijs

9789088502620

Verkrijgbaar

Een theoretische visie op seksualiteit en een kader voor gemiddeld seksueel gedrag van jonge kinderen (0-13 jaar). Maar ook een praktisch boek, met handvatten om als professionele opvoeder de seksuele ontwikkeling positief te begeleiden.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2012, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 136p.

Meer informatie

Juf, hoe komt een baby eigenlijk uit de buik? Meester, Irma is verliefd op Elske! Dat heet toch lesbisch? Juf, ik moet plassen, maar Pieter en Jesse bekijken elkaars piemel op de wc!

Seksueel gedrag van jonge kinderen hoort 'erbij' en is onderdeel van de seksuele ontwikkeling. Tijdens die ontwikkeling leren kinderen omgaan met lichamelijkheid, intimiteit, seksualiteit. Dit maakt de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen heel belangrijk. Net als de begeleiding ervan. Maar: hoe doe je dit?

Seksuele ontwikkeling. Methodiek voor pedagogische begeleiding biedt een theoretische visie op seksualiteit en een kader voor gemiddeld seksueel gedrag van jonge kinderen (0-13 jaar). Daarnaast is het een praktisch boek, met handvatten om de seksuele ontwikkeling als professionele opvoeder positief te begeleiden. Het boek sluit aan op het Pedagogisch Kader voor de kinderopvang en de Kerndoelen in het basisonderwijs. Hierdoor kan het als leidraad dienen voor de ontwikkeling van pedagogisch beleid over seksualiteit.

Het boek is geschikt voor (aankomend) pedagogisch medewerkers en leidinggevenden in de kinderopvang, leerkrachten en intern begeleiders in het primair onderwijs en alle anderen die met jonge kinderen in groepen werken.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Channah Zwiep

Channah Zwiep is pedagoge en deskundige op het gebied van de seksuele ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen. Zij doet hiernaar onderzoek en geeft trainingen en advies hierover aan ouders en professionele opvoeders in de kinderopvang en in het onderwijs. Voor meer informatie: www.kind-enzo.nl