Midlife Bekijk groter

Midlife

word ik wakker in mijn eigen leven, ben ik net op tijd voor de tweede helft

9789058715401

Verkrijgbaar

Wat gebeurt er in je midlife allemaal in je lijf en hoofd? Een absolute eyeopener voor elke veertigplusser en plezierig om lezen.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 112p.
jaar2011
UitgeverijThema

Meer informatie

Het is wetenschappelijk aangetoond: in de midlife voelen mensen een 'existentiële noodzaak' om te veranderen. Het gevoel van: 'als ik het nu niet doe, kan het niet meer' gaat je leven beheersen. Vragen als 'Is dit alles?', 'Zal ik het roer volledig omgooien en helemaal opnieuw beginnen?', 'Mijn partner, baan, land verlaten?' maken deze levensfase vaak niet makkelijker. Niet voor niets spreken we vaak van 'midlife crisis'. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn deze jaren helemaal geen straf maar juist een erg leuke en spannende uitdaging!

Midlife van psycholoog Pim Paffen laat dit overtuigend zien. Het boek legt aan de hand van herkenbare filmfragmenten, gedichten, roman- lied- en cabaretteksten en een degelijke wetenschappelijke onderbouwing duidelijk uit wat er in deze levensfase allemaal gebeurt in je lijf en hoofd. Wat dat met je doet en wat voor mogelijkheden dat je biedt. Het boek is een absolute eyeopener voor elke veertigplusser.

Auteurs

Pim Paffen

Dr. Pim Paffen is sociaal en organisatiepsycholoog, partner bij CDC Nederland en kerndocent aan TSM Business School. Hij is gespecialiseerd in loopbaanontwikkeling, management development, leiderschap, coaching en stress en heeft diverse boeken over deze onderwerpen op zijn naam staan.