Beren op de weg, spinsels in je hoofd Bekijk groter

Beren op de weg, spinsels in je hoofd

omgaan met emoties op het werk: de Rationele Effectiviteits Training

9789058713100

Verkrijgbaar

Voor iedereen die spanning en stress op het werk wil verminderen. Praktische methode RET leert je omgaan met emoties op het werk.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 87p.
jaar2009
UitgeverijThema

Meer informatie

Piekeren over problemen, ergernissen, gevoelens van onmacht en onrecht. Veel mensen hebben dagelijks te maken met deze bronnen van spanning en onrust. Vaak leggen zij de oorzaak ervan bij de situatie zelf. 'Het ligt niet aan ons', denken ze. Dat maakt werken uitputtend in plaats van prettig.

Beter presteren met RET
Een groot deel van de narigheid veroorzaken we echter zelf. Onze manier van denken en fantaseren bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen en hoe we ons opstellen en gedragen. Dit is het uitgangspunt van de Rationele Effectiviteits Training (RET) Met dit boek leer je beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding kunnen zijn voor ergernissen, stress, niet-productief gedrag en slechte sociale contacten. De vele voorbeelden in het boek maken de boodschap duidelijk: een manager van emoties heeft zichzelf beter in de hand.

Auteurs

Theo IJzermans

Theo IJzermans was psycholoog-psychotherapeut en bedrijfstrainer. Hij was onder meer betrokken bij de opleiding van trainers en adviseurs op het gebied van de Rationele Effectiviteits Training (RET) bij Schouten & Nelissen. Hij overleed volkomen onverwacht in december 2008.


Coen Dirkx

Coen Dirkx is politicoloog en gespecialiseerd in (marketing)communicatie in professioneel dienstverlenende organisaties. Momenteel werkt hij als hoofd publiciteit en marketing bij O.T. Opera & Theater O.T. in Rotterdam.