Hoelang ben jij nog houdbaar? Bekijk groter

Hoelang ben jij nog houdbaar?

In gesprek over duurzame inzetbaarheid

9789462720930

Verkrijgbaar

Duurzame inzetbaarheid concretiseert zich in goede ontwikkelingsgesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers. Dit boek gaat dieper in op het hoe en waarom van deze gesprekken. Met praktische tips voor beide partijen.

Meer details

23,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 154p.

Meer informatie

Het belang van ontwikkelingsgesprekken
Duurzame inzetbaarheid is al jaren een thema op de agenda's van congressen, de overheid, in bedrijven en ook in het nieuws. Er worden vele beleidsadviezen over gegeven. Al die mooie beleidsadviezen worden pas waardevol als de medewerkers en leidinggevenden goede ontwikkelingsgesprekken met elkaar leren voeren. Daar moet het gebeuren. Gesprekken die leiden tot praktisch uitvoerbare acties die bijdragen aan de ontwikkeling van de medewerkers en daardoor van de organisatie als geheel. Want het voortbestaan van de organisatie hangt af van het optimaal benutten van de talenten van de medewerkers. Het schip is nog steeds zo sterk als zijn bemanning.

Duurzame inzetbaarheid binnen handbereik
Dit boek richt zich dan ook tot leidinggevenden én medewerkers. Het toont het belang van duurzame inzetbaarheid in een wereld die steeds sneller verandert, en geeft bovendien praktische tips en ideeën waarmee duurzame inzetbaarheid binnen handbereik komt. De kern van duurzame inzetbaarheid in organisaties is het gesprek tussen medewerker en leidinggevende.

Hoe voer je zo'n gesprek? Wat kan en mag er allemaal besproken worden? Hoe bereid je je voor? Hoe krijg je inzicht in je eigen ontwikkeling? En wat vraagt en levert de organisatie? Het gaat om samen zorgen dat talent duurzaam inzetbaar wordt en blijft.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Pauline de Vries

Pauline de Vries is internationaal consultant en coach voor Schouten Global. Zij is gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid en begeleidt organisaties, teams en individuen bij vraagstukken op het gebied van talentontwikkeling, vitaliteit en persoonlijk leiderschap.


Ton van Dongen

Ton van Dongen heeft zich als organisatiepsycholoog steeds gericht op het adviseren en coachen van organisaties en medewerkers bij de in-, door-, en uitstroom en ontwikkeling van personeel. Hij heeft o.a. boeken, publicaties en een online applicatie voor ontwikkeling van talenten geschreven.