Bevlogen aan het werk Bekijk groter

Bevlogen aan het werk

9789058713308

Verkrijgbaar

Mensen die met passie in hun werk staan, hebben minder last van stress en burn-out. Voor werknemers, managers, professionals en beleidsmakers. Met interessante en goed onderbouwde tests over bevlogenheid.

Meer details

18,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2010, 1ste druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's110p.

Meer informatie

Mensen die met passie in hun werk staan, hebben minder last van stress en burn-out.

Werken is meer dan alleen geld verdienen. Werken kan een doel geven en een bron zijn van energie en voldoening. Zeker nu we met zijn allen langer moeten doorwerken, is het belangrijker dan ooit om plezier te halen uit je werk. Bovendien leveren passie en enthousiasme niet alleen persoonlijk voordeel op, ook de organisatie vaart er wel bij.

Zo zijn bevlogen werknemers klantvriendelijker, zorgen ze voor een hogere omzet, zijn trouw aan de organisatie en maken minder ongelukken en fouten. Trend of niet, je kunt bevlogenheid maar beter serieus nemen en er, als werknemer en organisatie, aandacht aan besteden.

Auteurs

Wilmar Schaufeli

Wilmar Schaufeli is hoogleraar A&O-psychologie aan de Universiteit Utrecht en senior adviseur van Schouten & Nelissen Inzicht. Wilmar is een autoriteit op het gebied van Arbeid en Gezondheid en verricht wereldwijd onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van burn-out en bevlogenheid.


Pieternel Dijkstra

Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en houdt zich, op diverse manieren, bezig met het welzijn van mensen en hun onderlinge relaties. Ze doet dat onder meer als schrijfster, lector, wetenschappelijk onderzoeker en trainer. Pieternel publiceerde al 20 boeken, meer dan 50 internationale wetenschappelijke artikelen en meer dan 800 artikelen over de psychologie in populaire tijdschriften.
Pieternel staat met één been in de wetenschap en met één been in de populaire psychologie. Haar missie is onder meer wetenschappelijke kennis over de psychologie te vertalen in teksten die voor iedereen begrijpelijk zijn. Op die manier kan iedereen zijn voordeel doen met wat wetenschappers onderzoeken en ontdekken. De psychologie is tenslotte van iedereen. Meer lezen: www.pieterneldijkstra.nl.