Over de Tien Woorden Bekijk groter

Over de Tien Woorden

De Decalogo

9789460360244

Verkrijgbaar

Een eerste uitgebreide systematische studie over de joodse Wet in de geschiedenis. Interessante stof voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het jodendom en vroege christendom, in filosofie en ethiek.

Meer details

22,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 154p.

Meer informatie

De joodse filosoof en theoloog Philo van Alexandrië (20/15 v. Chr. - 50 n. Chr.) leefde in twee werelden. Hij was geworteld in het jodendom, maar maakte tegelijkertijd deel uit van de hellenistische cultuur, die in Alexandrië haar hoogtepunt had bereikt. Tussen beide trachtte hij een brug te slaan. Hij probeerde het joodse geloof te vertolken op een eigentijdse manier, zodat het in die cultuur begrepen en hopelijk aanvaard zou worden.
Hij was de eerste die een uitgebreide systematische studie over de joodse Wet schreef. De Tien Woorden of Tien Geboden uit Exodus 20 vormen hiervan de kern. Alle andere geboden en voorschriften zijn volgens hem hiertoe te herleiden. Zijn tractaat De decalogo, dat aan de Tien Woorden gewijd is, verschijnt hier voor het eerst in een Nederlandse vertaling.
De Tien Geboden hebben ook buiten het jodendom en christendom een grote invloed gehad. Philo's verklaring biedt interessante stof voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het jodendom en vroege christendom, in filosofie en ethiek.

Ingeleid, vertaald en toegelicht door Dr. F. Ledegang

Auteurs

Philo van Alexandrië