Het leven van Mozes Bekijk groter

Het leven van Mozes

9789460361944

Verkrijgbaar

Een uitstekende introductie tot de boeiende denkwereld van Philo die Mozes portretteert als de ideale platoonse filosoof-koning.

Meer details

26,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Wat heeft Griekse filosofie met het joodse geloof te maken? Zeer veel, meende Philo die omstreeks het begin van de jaartelling in Alexandrië leefde. Als eerste probeerde hij namelijk Griekse filosofie en geloof met elkaar te combineren. Vele latere christelijke theologen zijn hem hierin gevolgd. Het leven van Mozes is een uitstekende introductie tot de boeiende denkwereld van Philo. Hierin geeft Philo een navertelling van het leven van Mozes, waarbij hij het bijbelverhaal verder uitbreidt en soms dramatiseert. Het is een verheerlijking van Mozes, de grote joodse aanvoerder, aan wie Philo vele heldendaden toedicht. Voor Philo is Mozes de grootste filosoof, aan wie Plato zijn ideeën ontleend heeft. Het is boeiend om te zien hoe de jood Philo Mozes portretteert als de ideale platoonse filosoof-koning.

Deze eerste Nederlandse vertaling van Het leven van Mozes sluit goed aan bij Philo’s eerder verschenen uitleg van de tien geboden Over de Tien Woorden.

Vertaler: Albert-Kees Geljon

Auteurs

Philo van Alexandrië