Goden Bekijk groter

Goden

150 epigrammen uit de Anthologia Graeca

9789463400985

Verkrijgbaar

Puntgedichten over de twaalf Olympische goden, kleinere goden en godinnen en goddelijke wezens. Plus vroegchristelijke epigrammen.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

De Anthologia Graeca is een wondere verzameling van meer dan vierduizend Griekse epigrammen verspreid over meer dan duizend jaar. De Griekse, Romeinse, vroegchristelijke en Byzantijnse cultuur weerspiegelt zich in verzen allerhande, gaande van graf- en wijngedichten over stichtelijke en erotische epigrammen tot gedichten over goden en helden, dichters en filosofen.

De goddelijke epigrammen die Patrick Lateur hier in vertaling samenbrengt, zijn niet alleen van godsdiensthistorisch belang, ze hebben ook een grote waarde vanuit literair en documentair standpunt. De kleine helft van deze bloemlezing bestaat uit puntgedichten over de twaalf Olympische goden. In twee andere afdelingen komen kleinere mannelijke en vrouwelijke godheden en goddelijke wezens aan bod, terwijl het laatste deel een tiental vroegchristelijke epigrammen aanreikt. De Griekse tekst en de handige registers geven dit goddelijk boek een meerwaarde mee.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Patrick Lateur

Patrick Lateur is classicus, lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letterkunde en publiceert als dichter, vertaler en bloemlezer. Eerder verscheen bij Uitgeverij Damon Goden, 150 epigrammen uit de Anthologia Graeca, Ambrosius, Zingen moet ons hart en Hoeders van de wijsheid, Griekse filosofen in honderdvijftig epigrammen.