Een hart vol verhalen Bekijk groter

Een hart vol verhalen

Voorleesboek voor ouderen

9789088501647

Verkrijgbaar

12 sfeervolle en toegankelijke verhalen bestemd voor ouderen die niet meer zelfstandig lezen en die de periode 1920-1950 opnieuw tot leven brengen.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 148p.

Meer informatie

Dit boek biedt twaalf sfeervolle, toegankelijke verhalen, bestemd voor wie niet meer zelfstandig leest. De gebeurtenissen en personages zijn herkenbaar als 'van vroeger'. Zeker voor wie de periode 1920 -1950 zelf meemaakte. Verhalen van nu die de sfeer van toen opnieuw beleefbaar maken.

Mantelzorgers, vakkrachten en vrijwilligers uit de zorg kunnen de verhalen voorlezen. Door het napraten over de verhalen komen voorlezers opnieuw met hun luisteraars in contact. Ook onderling raken de luisteraars bijna vanzelf in gesprek over hun leven. Verhalenvertellers kunnen door gebruik van hun lichaamstaal de verhalen nog verduidelijken en verlevendigen. Bij ieder verhaal is een heldere, warme illustratie opgenomen die nauw aansluit bij de tekst. De illustraties zijn, ook op zich, het bekijken en bespreken waard.

De auteur heeft jaren ervaring opgedaan als activiteitenbegeleider in de zorg en verzorgt workshops en trainingen over de kunst van het verhalen vertellen.

Auteurs

Desirée van Keulen