Nieuwtestamentisch Grieks Bekijk groter

Nieuwtestamentisch Grieks

Een beknopte grammatica

Verkrijgbaar

Een toegankelijke grammatica voor studenten theologie en ieder ander die geïnteresseerd is in de taal waarin het Nieuwe Testament is geschreven. Met voorbeelden (en hun vertaling) als oefenmateriaal.

Meer details

32,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 280p.
jaar2008, 1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

Wie zich bezighoudt met het Grieks van het Nieuwe Testament, stuit steeds op bijzonderheden die in grammaticas van het klassiek Grieks niet of nauwelijks behandeld worden. In deze grammatica vormt juist het nieuwtestamentisch Grieks het uitgangspunt en worden de klassieke vormen als aanvullingen behandeld.

Nieuwtestamentisch Grieks Een beknopte grammatica is een toegankelijke grammatica voor studenten theologie en ieder ander die geïnteresseerd is in de taal waarin het Nieuwe Testament is geschreven. Het boek bestaat uit twee delen: vormleer en syntaxis. In beide delen wordt de theorie verduidelijkt met veel voorbeelden, die steeds voorzien zijn van een vertaling. De voorbeelden zijn ontleend aan het Nieuwe Testament en kunnen ook als oefenmateriaal worden gebruikt.

Deze grammatica is opbouwend van karakter en kan worden doorgewerkt als een cursusboek, maar tegelijkertijd is het een handzaam en overzichtelijk naslagwerk.

Dr. Paul M. Hensels is als universitair docent verbonden aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg.

Auteurs

Paul M. Hensels