Crisismanagement Bekijk groter

Crisismanagement

Organisaties bij crises en calamiteiten

9789046905418

Verkrijgbaar

Dit studieboek en naslagwerk biedt een theoretische basis crisismanagement, inzicht in de organisatiekundige aspecten ervan en de uitvoering ervan op managementniveau.

Meer details

27,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijCoutinho
Jaar van uitgave2016, 3de druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's256p.

Meer informatie

Bij een crisis wordt een manager of bestuurder geconfronteerd met een heel ander soort management dan hij gewend is. Binnen zijn organisatie veranderen structuren, komen verantwoordelijkheden anders te liggen en worden de lijnen korter. Tegelijkertijd zijn de belangen groot: er kan sprake zijn van direct menselijk leed, maar ook juridische en financiële complicaties, personeelsproblemen en imagoschade liggen op de loer.

Met Crisismanagement komen managers en bestuurders van bedrijven én de overheid beter beslagen ten ijs als zich een crisis of calamiteit voordoet. In de eerste hoofdstukken wordt een theoretische basis gelegd met behulp van de inzichten over cri­sismanagement. Vervolgens komen organisatiekundige en gedragsaspecten tijdens een crisis aan de orde en ten slotte wordt de uitvoering van crisismanagement besproken. Achter in het boek zijn praktische modellen en voorbeelden opgenomen, zodat het boek ook als naslagwerk geschikt is.

Voor docenten zijn er (op aanvraag) casuïstiek met vragen en richtantwoorden beschikbaar als zij het boek als verplichte literatuur voorschrijven.

Deze derde, herziene druk is aangepast aan de laatste inzichten en regelgeving op het gebied van crisismanagement. Ook de voor docenten beschikbare casuïstiek, vragen en richtantwoorden zijn geactualiseerd. Daarnaast is er in deze nieuwe druk meer aandacht voor de rol van (social) media bij crisiscommunicatie, grensoverschrijdende samenwerking bij crisismanagement en externe formaliteiten. De voorbeelden zijn deels vernieuwd.

Crisismanagement is bedoeld voor managers in organisaties, studenten van de opleidingen integrale veiligheid, Public Safety, bestuurskunde, bedrijfskunde en management & organisatie, en voor professionals in deze vakgebieden.

 

Auteurs

Arthur Zanders

Arthur Zanders is directeur van ZANDERS Consulting & Training B.V. een bureau gespecialiseerd in risico- en crisisbeheersing. Hij heeft een nautische en brandweerachtergrond en is arbeids- en organisatiepsycholoog. Al vele jaren houdt hij zich met name bezig met onderwijs, training en advisering op het gebied van risico- en crisismanagement.