Spelenderwijs verbinden en hechten Bekijk groter

Spelenderwijs verbinden en hechten

met meer dan 100 spelletjes

9789088509063

Verkrijgbaar

Inspiratiebron met zeker honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen en helen, én achtergrond. Voor iedereen die met kinderen werkt en leeft. Ook voor Theraplay®-therapeuten.

Meer details

33,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2019, 5de gewijzigde druk
Bindwijze grote paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Geef je kind een bal en ga samen spelen! Door de eeuwen heen en in alle culturen vormen spel en speelsheid het meest natuurlijke ontwikkelingsmiddel voor kinderen. Ongeacht hun afkomst, ongeacht wie ze zijn. Dit boek toont dat ouders, opvoeders die actief en met plezier investeren in een hechte relatie met hun kind, bouwen aan een waardevol fundament. Als kinderen in hun eerste levensjaren in een liefdevolle, stabiele omgeving opgroeien, wordt een gezonde basis gelegd voor hun verdere leven. Zo'n omgeving stimuleert actief de hersenontwikkeling en vergroot zo hun toekomstperspectief. De stevige band met hun opvoeders zorgt voor vertrouwen in zichzelf, anderen en de wereld. En het mooie is dat iedereen - van ouder, verzorger tot leerkracht, pleegouders en therapeut - hieraan kan bijdragen. Spelenderwijs. Elke dag opnieuw.

In dit boek gaan achtergrond en écht doen hand in hand. Het is een inspiratiebron met ruim honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen door elke dag opnieuw samen te spelen en te beleven. Het is een boek voor iedereen die met kinderen werkt en leeft. Daarnaast kan het worden gebruikt door Theraplay®-therapeuten en is het een praktisch naslagwerk tijdens opleidingen en nascholingstrajecten waarbij hechting aan bod komt.
Spelenderwijs verbinden en hechten wil inspireren, maar vooral motiveren om actief en met veel plezier aan de gang te gaan.

(…) een belangrijk boek. Jaarlijks verschijnen er wereldwijd tientallen nieuwe boeken over gehechtheid, maar zelden zijn er publicaties bij die zo praktisch en uitnodigend zijn als dit boek. (…) Dit boek verdient het om door heel veel mensen gelezen en vooral gebruikt te worden. Ouders, pleegouders, therapeuten, begeleiders, leerkrachten, verpleegkundigen en artsen en alle andere professionals die met kinderen werken, koester dit boek en geniet van alle activiteiten die erin beschreven staan.
Uit het voorwoord van Leony Coppens

Auteurs

Micheline Mets

Kinderen en spelen zijn al bijna een heel leven de grote passie van Micheline Mets. Ze werkt als speltherapeute, heeft haar eigen praktijk Ilmatar en was lange tijd verbonden aan Het Haags Kinder- en Jeugdtherapeuticum: Top Referent Trauma Centrum van Intermetzo. Micheline Mets is een van de eerste in Nederland gecertificeerde Theraplay®- therapeuten.