Video-hometraining en video-interactiebegeleiding Bekijk groter

Video-hometraining en video-interactiebegeleiding

Een introductie van de methodieken

9789088506055

Verkrijgbaar

Dit boek beschrijft de kern van de methodiek van video-interactiebegeleiding, met voor elk specifiek werkveld (onderwijs, opvoeding, ouderen- en gehandicaptenzorg) een beknopte beschrijving.

Meer details

23,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 140p.

Meer informatie

Dit introductieboek is een bewerking van Video-hometraining in gezinnen (Dekker & Biemans, 1994). In dat boek beschreven Dekker en Biemans de kern van de methodiek. Inmiddels is de methodiek verspreid in Nederland en doorontwikkeld in alle werkvelden en disciplines die met zorg, onderwijs en opvoeding voor jeugdigen te maken hebben. Daarnaast wordt de methodiek ook toegepast bij volwassen cliënten als het gaat om gehandicaptenzorg. Ook binnen de ouderenzorg wordt gewerkt met video-interactiebegeleiding.

In dit boek is de kern van de methodiek beschreven zoals die op dit moment wordt toegepast. Voor elk werkveld waar de methodiek ingezet wordt, is een beknopte beschrijving opgenomen.

De specifieke handleidingen die gepubliceerd werden in de loop der jaren en die een uitgebreide en nauwkeurige beschrijving geven van de inzet van video-hometraining en video-interactiebegeleiding in het betreffende werkveld bieden verder verdieping.

Auteurs

AIT

De Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT) is ontwikkelaar en merk- en methodiekeigenaar van video_hometraining en video-interactiebegeleiding en alle varianten ervan.


Marij Eliëns

Marij Eliëns is gezondheidswetenschapper en landelijk coördinator video-interactiebegeleiding voor de Gezondheidszorg vanuit de AIT. Zij ontwikkelde, vanaf begin jaren negentig, de methodiek voor de Gezondheidszorg in samenwerking met verschillende ziekenhuizen.