Baby's weten wat ze willen Bekijk groter

Baby's weten wat ze willen

Vertrouw op de signalen van je kind

9789060208304

Verkrijgbaar

Geheel herziene versie waarin Aletha Solter ouders en verzorgers leert de signalen van baby's juist te interpreteren en op een warme en aandachtige manier met hen om te gaan.

Meer details

24,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Toorts
Jaar van uitgave 2001 - 2009, 5de geheel herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 296p.

Meer informatie

Geheel nieuwe herziene versie, dus ook met een geheel nieuwe vertaling!

In Babys weten wat ze willen beschrijft Aletha Solter een warme, aandachtige methode om met babys in de leeftijd van 0-2,5 jaar om te gaan. Uitgangspunt is dat babys zelf het beste weten wat ze nodig hebben. Het gaat erom dat ouders en verzorgers hun signalen opvangen en die op de goede manier interpreteren. Huilen neemt een centrale plaats in, omdat het de belangrijkste manier is waarop babys aandacht vragen voor hun behoeften, en waardoor ze frustraties en pijnlijke gebeurtenissen verwerken. Als ze echte aandacht krijgen wanneer ze huilen (of boos zijn, of lachen) en niet op allerlei manieren gesust worden, kunnen ze zich goed herstellen van traumatische ervaringen, aldus de auteur. Deze methode berust voor een deel op de werkwijze van het co-counselen, waarbij volwassenen elkaar leren het vermogen terug te vinden om te huilen, te lachen en woedend te worden, waardoor ze zichzelf kunnen genezen van de gevolgen van vroegere pijnlijke ervaringen. Babys weten wat ze willen bevat oefeningen voor ouders om door middel van deze ontladingsmechanismen eigen pijnlijke ervaringen te verwerken, om daarna beter in staat te zijn de behoeften van hun kind te vervullen.

De vertaling werd verzorgd door Dorine Duyster waarbij drs Hanneke van Hasselt-Mooy (kinderpsychologe) feedback gaf; zij vertaalde mede de eerdere versie van dit boek.

Auteurs

Aletha J. Solter

Aletha Solter is ontwikkelingspsychologe en moeder van twee kinderen. Ze heeft aan de universiteit van Californië gedoceerd en onderzoek gedaan, is auteur van verscheidene wetenschappelijke publicaties en geeft workshops voor ouders. Ze zet zich al ruim 20 jaar enthousiast in om ouders en beroepskrachten in vele landen op een effectieve manier te ondersteunen met haar boeken, lezingen en website. Zij was en blijft sterk gemotiveerd door het besef dat de kinderjaren een basis zijn voor het leven en maakt dit duidelijk op een manier die opvoeders stimuleert zelf te denken, te proberen, te doen.