Stap voor stap 2 (6-12 jr) Bekijk groter

Stap voor stap 2 (6-12 jr)

Een methode om ouders met kinderen te begeleiden bij opvoedingsvragen

9789088505843

Verkrijgbaar

Een handige en efficiënte werkwijze om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Geen hulpverlening bij ernstige problemen, maar bij bij vaak voorkomende probleemsituaties in de dagelijkse praktijk van het omgaan met kinderen.

Meer details

23,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2015, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 136p.

Meer informatie

De stap-voor-stapmethode is een handige en efficiënte werkwijze om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Een beroepskracht (een leraar, maatschappelijk werker of sociaal-pedagogisch hulpverlener) geeft deze ondersteuning door het stellen van vragen en het ordenen van informatie. Het gaat dan niet om intensieve hulpverlening bij ernstige problemen, maar om ondersteuning bij vaak voorkomende probleemsituaties in de dagelijkse praktijk van het omgaan met kinderen. In het algemeen zullen bij lichte pedagogische problemen twee gesprekken van een uur voldoende zijn om ouders zoveel steun te bieden dat ze de opvoeding weer aankunnen. Zo kan een niet gespecialiseerde beroepskracht – na zich in deze methode te hebben ingewerkt – in korte tijd preventieve steun bieden bij een breed spectrum aan opvoedingsproblemen.

In dit tweede deel van Stap voor stap gaat het om zeven onderwerpen, waarover ouders van kinderen van 6 tot 12 jaar zich vaak zorgen maken: agressie en vandalisme, gedeprimeerdheid en lusteloosheid, gepest worden, allerlei vormen van nervositeit, seksualiteit, slaapproblemen en (on)afhankelijkheid. De auteurs, twee sociaal-pedagogisch hulpverleners en een orthopedagoog, zijn beroepshalve betrokken bij diverse sectoren van Jeugdzorg en hebben affiniteit met pedagogische preventie.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Bertil P. Uittenbogaard