Gezinsinterventies Bekijk groter

Gezinsinterventies

Aan de slag met problematische opvoedingskwesties

Verkrijgbaar

Een keur van sociale professionals en wetenschappers die hun sporen hebben verdiend in de praktijk delen in dit boek hun inzichten over effectieve methodieken om te interveniëren in gezinnen bij problematische opvoedingskwesties.

Meer details

19,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSWP
Jaar van uitgave2008, 1ste druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's150p.

Meer informatie

De aandacht voor problematische gezinssituaties en het verhelpen ervan is groot. Er bestaat sinds jaar en dag een veelgroei aan methoden en programmas die hulpverleners ten dienste staan bij het werken met gezinnen. Maar zijn die programmas en daarmee de interventies effectief? Of hangt dat vooral af van de betrokken hulpverlener?

In dit boek komen de actuele inzichten over effectieve methodieken om te interveniëren in gezinnen ruim aan bod. Wat zijn kansrijke programmas en wat is de overdraagbaarheid ervan? Een keur van sociale professionals en wetenschappers die hun sporen hebben verdiend in de praktijk waaronder Adri van Montfoort en Jo Hermanns laten hun licht schijnen over onderwerpen die direct of indirect raken aan de vraag: hoe intervenieer je effectief in gezinnen waarin problemen zich opstapelen en de opvoeding van de kinderen geen gemakkelijke en vanzelfsprekende aangelegenheid is.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jo Hermanns

Jo Hermanns is hoogleraar Opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam, bijzonder lector Werken in Gedwongen Kader aan de Hogeschool Utrecht en adviseur jeugdbeleid in H&S Consult te Woerden.


Van dezelfde auteur:

Adri van Montfoort

Mr. dr. Adri van Montfoort (1955) is jurist en pedagoog. Werkte in de jeugdzorg als hulpverlener, onderzoeker en leidinggevende. Promoveerde op een proefschrift over de aanpak van kindermishandeling in ons land. Heeft ruime ervaring in advisering en in het ontwerpen en leiden van projecten. Publiceert sinds 1983 artikelen en boeken over kinderbescherming, aanpak van kindermishandeling, jeugdzorg en jeugdbeleid alsook over de veranderende verhoudingen tussen burgers, markt, gesubsidieerde instellingen en overheid. Sinds januari 2008 lector Jeugdzorg en Jeugdbeleid aan de Hogeschool Leiden. Sinds 1997 raadsheer plaatsvervanger in de familiekamer van het gerechtshof in Den Haag.