De Cirkel van veiligheid-interventie Bekijk groter

De Cirkel van veiligheid-interventie

Het bevorderen van gehechtheid in vroege ouder-kindrelaties

9789057124334

Verkrijgbaar

Het complete handboek voor de Cirkel van veiligheid-interventie (CVV-I) voor gehechtheidsproblemen van kinderen tot 5 jaar en hun verzorgers.

Meer details

59,95 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 432p.
jaar2016
UitgeverijNieuwezijds

Meer informatie

Dit is het complete handboek voor de Cirkel van veiligheid-interventie (CVV-interventie), het programma dat wereldwijd wordt toegepast bij gehechtheidsproblemen van kinderen tot 5 jaar en hun ouders of verzorgers. Op basis van dertig jaar onderzoek naar gehechtheid en vroege interventies beschrijven de auteurs de theorie en technieken van de CVV.

Bij de behandeling staat de bespreking van filmopnamen centraal die de gehechtheidsproblemen tussen ouder en kind op een toegankelijke manier verduidelijkt. Aan gehechtheidsproblemen liggen niet zozeer gedragsproblemen van het kind ten grondslag, als wel gevoeligheden die voortkomen uit de opvoeding van de ouders. Inzicht daarin komt de band tussen ouders en kind ten goede, en stimuleert hun ontwikkeling en welbevinden.

Dit boek biedt scherpe observaties en rijke inzichten in ouder-kindinteracties en -relaties. Het bevat uitvoerig beschreven voorbeelden, concrete instructies, protocollen en hand-outs en is bedoeld voor therapeuten, psychiaters en andere professionals die opvoedingsgerelateerde problemen behandelen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Bert Powell

Bert Powell, Glen Cooper en Kent Hoffman zijn de oprichters van Circle of Security International.


Van dezelfde auteur:

Glen Cooper


Van dezelfde auteur:

Kent Hoffman


Bob Marvin

Bob Marvin is emeritus hoogleraar aan de medische faculteit van van de universiteit van Virginia en oprichter en directeur van The Ainsworth Attachment Clinic in Charlottesville.