De Cirkel van veiligheid-interventie Bekijk groter

De Cirkel van veiligheid-interventie

Het bevorderen van gehechtheid in vroege ouder-kindrelaties

9789057124334

Verkrijgbaar

Het complete handboek voor de Cirkel van veiligheid-interventie (CVV-I) voor gehechtheidsproblemen van kinderen tot 5 jaar en hun verzorgers.

Meer details

59,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 432p.

Meer informatie

Dit is het complete handboek voor de Cirkel van veiligheid-interventie (CVV-interventie), het programma dat wereldwijd wordt toegepast bij gehechtheidsproblemen van kinderen tot 5 jaar en hun ouders of verzorgers. Op basis van dertig jaar onderzoek naar gehechtheid en vroege interventies beschrijven de auteurs de theorie en technieken van de CVV.

Bij de behandeling staat de bespreking van filmopnamen centraal die de gehechtheidsproblemen tussen ouder en kind op een toegankelijke manier verduidelijkt. Aan gehechtheidsproblemen liggen niet zozeer gedragsproblemen van het kind ten grondslag, als wel gevoeligheden die voortkomen uit de opvoeding van de ouders. Inzicht daarin komt de band tussen ouders en kind ten goede, en stimuleert hun ontwikkeling en welbevinden.

Dit boek biedt scherpe observaties en rijke inzichten in ouder-kindinteracties en -relaties. Het bevat uitvoerig beschreven voorbeelden, concrete instructies, protocollen en hand-outs en is bedoeld voor therapeuten, psychiaters en andere professionals die opvoedingsgerelateerde problemen behandelen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Bert Powell

Bert Powell is aan het Masterson Institute in New York opgeleid tot psychoanalytisch psychotherapeut. Hij is universitair docent aan de masteropleiding Counseling Psychology van de Gonzaga University in Spokane en internationaal adviseur van de redactie van het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Attachment and Human Development. Bert Powell is mede-oprichter van Circle of Security International.


Van dezelfde auteur:

Glen Cooper

Glen Cooper werkt sinds de jaren zeventig als psychotherapeut met individuele cliënten en gezinnen in zowel instellingen als in een particuliere praktijk. Verder is hij sinds lange tijd adviseur voor het Head Start-programma. Glen Cooper is mede-oprichter van Circle of Security International.


Van dezelfde auteur:

Kent Hoffman

Kent Hoffman is psychotherapeut sinds 1972. Na zijn opleiding tot psychoanalytisch psychotherapeut aan het Masterson Institute in New York heeft hij gewerkt met daklozen, cliënten in penitentiaire inrichtingen, en volwassenen die behoefte hadden aan psychoanalytische psychotherapie. Kent Hoffman is mede-oprichter van Circle of Security International.


Bob Marvin

Bob Marvin is emeritus hoogleraar aan de medische faculteit van van de universiteit van Virginia en oprichter en directeur van The Ainsworth Attachment Clinic in Charlottesville.