De weg kwijt op school Bekijk groter

De weg kwijt op school

Waarom kinderen met gedragsproblemen moeilijk meekomen en hoe we ze kunnen helpen

Verkrijgbaar

Ross Greene, bekend van de bestseller Het explosieve kind, richt zich op de oorzaken van probleemgedrag in de klas en legt uit hoe je daarbij proactief en conflictvermijdend kunt reageren.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 318p.

Meer informatie

Veel leerkrachten worden uitgedaagd door kinderen met gedragsproblemen, zeker sinds de invoering van passend onderwijs. Hoe kun je goed lesgeven en de orde bewaren wanneer je geconfronteerd wordt met druk gedrag, gebrek aan respect of agressie in de klas? Simpelweg straffen of schorsen is in die situaties meestal ineffectief.

Ross Greene, bekend van de bestseller Het explosieve kind, richt zich in dit boek op de oorzaken van probleemgedrag. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktische technieken legt hij uit waarom en wanneer kinderen in de klas ontsporen en hoe je daar proactief en conflictvermijdend op kunt reageren. Samenwerking en communicatie tussen school, ouders en leerling zijn daarbij cruciaal – waarbij het overigens meestal niet nodig is om aan medicatie te denken.

De weg kwijt op school is geschikt voor ouders en leerkrachten, ib-ers en schoolpsychologen in zowel het basis- als voortgezet onderwijs.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ross W. Greene

Ross Greene is kinderpsychiater en verbonden aan Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School.