Het explosieve kind Bekijk groter

Het explosieve kind

Over het opvoeden en begrijpen van snel gefrustreerde, chronisch inflexibele kinderen

9789057124174

Verkrijgbaar

Een eenvoudige, baanbrekende en veelgebruikte methode om met kinderen met gedragsproblemen om te gaan. 3de geheel geactualiseerde editie.

Meer details

25,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2014, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 270p.

Meer informatie

Meer dan 500.000 exemplaren verkocht wereldwijd

Het explosieve kind biedt een eenvoudige, baanbrekende en veelgebruikte methode om met kinderen met gedragsproblemen om te gaan. Zij raken vaak snel gefrustreerd en kunnen zich onbeheerst en agressief gedragen. Ross Greene helpt je begrijpen waarom en wanneer je kind door het lint gaat en leert je hoe je conflictvermijdend en effectief kunt reageren zonder te straffen.

Deze derde, geheel geactualiseerde editie geeft talloze nieuwe voorbeelden van het gezamenlijk en proactief oplossen van problemen thuis en op school. Je leert een relatie op te bouwen die gebaseerd is op communicatie en wederzijds respect – in plaats van op vijandigheid en strijd.

Het explosieve kind is onmisbaar gebleken voor ouders die de rust in huis willen herstellen en verstandig willen reageren op problematisch gedrag. Het is bovendien een must voor hulpverleners en docenten die werken met moeilijk hanteerbare kinderen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ross W. Greene

Ross Greene is kinderpsychiater en verbonden aan Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School.