Uit de pas Bekijk groter

Uit de pas

omgaan met sensorische integratiestoornis bij kinderen

9789057122071

Verkrijgbaar

25,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2005
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 344p.

Meer informatie

Is je kind overgevoelig of juist ongevoelig voor aanraking, smaak, geur, geluid en visuele prikkels? Is het heel bewegelijk of juist niet? Heeft het coördinatieproblemen? Dan is de kans groot dat het sensorische integratiestoornis heeft, een stoornis waarbij het centraal zenuwstelsel boodschappen van de zintuigen niet goed verwerkt. Kinderen met sensorische integratiestoornis krijgen vaak etiketten opgeplakt als kieskeurig, overgevoelig, stuntelig, onvoorspelbaar en onoplettend. Soms vermijden zij aanrakingen, weigeren ze bepaalde kleren te dragen, zijn het moeilijke eters of bedekken ze hun oren of ogen; soms zijn ze juist dol op extreme prikkels als harde geluiden, heet badwater of pikante smaken.

Problemen met de sensorische integratie komen veel voor, maar worden pas sinds kort algemeen erkend. Dit handboek is onmisbaar voor ouders en professionals en geeft antwoord op veelvoorkomende vragen en biedt een medicijnvrije behandelmethode. De auteur besteedt aandacht aan:
- kenmerken van verschillende soorten sensorische integratiestoornis
- relatie met autisme, ADHD en andere stoornissen
- diagnose en behandeling
- hoe thuis om te gaan met je kind - naar school gaan
- leerproblemen
- omgaan met de emoties van je kind

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Carol Stock Kranowitz

Carol Stock Kranowitz is hoofdredacteur van S.I. Focus, het internationale tijdschrift over sensorische integratieproblematiek, en (mede-)auteur van verschillende boeken over dit onderwerp.