9789085601210
Verkrijgbaar
Tips en tricks om met kinderen (4-12 jaar) makkelijker te communiceren over uiteenlopende zaken die met opvoeding te maken hebben. De adviezen sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen.
Dit product is niet meer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum: 24-06-2021
Gemakkelijk opvoeden
Tips en tricks om met kinderen (4-12 jaar) makkelijker te communiceren over uiteenlopende zaken die met opvoeding te maken hebben. De adviezen sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen.
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleren
Uitgeverij | SWP |
Jaar van uitgave | 2021, 1ste druk |
Bindwijze | paperback |
Aantal pagina's | 160p. |
Opvoeden doe je vaak op gevoel, je intuïtie vertelt je wat je moet doen. Tegelijkertijd is opvoeden soms ook heel bewust. Je hebt bijvoorbeeld ideeën over wat je je kinderen echt graag mee wilt geven of je hebt ervaringen die jij jouw kinderen wilt besparen.
Een ding is zeker: er zijn verschillen tussen ouders in hun ideeën over opvoeding. Niemand kan een ander dan ook vertellen hoe die zijn kind moet opvoeden. Dat hangt af van de persoonlijkheid van de ouders en de kinderen, van de normen en waarden binnen het gezin en van de specifieke omstandigheden.
De tips en tricks bieden aanknopingspunten om met kinderen gemakkelijker te communiceren over uiteenlopende zaken als: Hoe voorkom ik dat mijn kind verkeerde dingen doet door groepsdruk? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind gezellig meedoet met het gezin? Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind voldoende beweegt? Hoe leer je je kind zich aan te passen aan verschillende situaties?
Sommige dingen doe je wellicht zelf al lang; aan andere dingen had je nog niet gedacht.
Dit boek is specifiek voor de basisschoolleeftijd, van ongeveer vier tot en met ongeveer twaalf jaar oud. De adviezen sluiten aan op hun belevingswereld: op wat zij wel en niet kunnen begrijpen, wat voor hen belangrijk is, welke vaardigheden ze hebben.
Dr. Francine Jellesma is in 2008 gepromoveerd in de Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Zij werkte vervolgens bijna 10 jaar aan de Universiteit van Amsterdam op de afdeling Pedagogische Wetenschappen als universitair docent. Daar verrichtte zij onderzoek naar het sociaal-emotionele functioneren van kinderen op school en doceerde zij op ditzelfde gebied. Daarnaast was zij betrokken bij de oprichting van de Universitaire Pabo van Amsterdam en ze bleef ook binnen deze opleiding werkzaam. Zij ondersteunde in deze periode zowel studenten als schoolbesturen bij het vertalen van de wetenschap naar de praktijk. Ook deed ze deeltijd praktijkwerk met kinderen.
Francine heeft zich vervolgens volledig toegelegd op de vertaalslag van de theorie naar de praktijk. Dit doet zij door leerkrachten, ouders en kinderen te coachen en door boeken te schrijven.