De ontwikkeling van het kind Bekijk groter

De ontwikkeling van het kind

Verkrijgbaar

Overzichtelijke en toegankelijke informatie over de ontwikkeling van kinderen, vanaf de prenatale periode tot en met de adolescentie. Voor professionals én ouders. Standaardwerk. 11de, herziene editie.

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2021, 11de herziene editie
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 220p.

Meer informatie

De ontwikkeling van het kind beschrijft de normale ontwikkeling en de invloeden op de ontwikkeling van kinderen en adolescenten op een heldere en toegankelijke manier.

In dit standaardwerk worden de levensfasen vanaf de prenatale periode tot en met de adolescentie op een overzichtelijke manier weergegeven. Dit gebeurt aan de hand van vaardigheden die kinderen en adolescenten binnen de belangrijkste domeinen verwerven; denk aan taal, denken, gedrag, emoties en sociale relaties. Voor de ontwikkeling van de laatstgenoemde groep – adolescenten – is in deze elfde, herziene editie meer aandacht dan voorheen.

De ontwikkeling van het kind sluit aan bij de praktijk en is naast leerboek ook heel goed te gebruiken als naslagwerk voor ouders. De auteur beschrijft de inhoud op een manier die ook begrijpelijk is voor lezers die relatief onbekend zijn met de wetenschappelijke inzichten op het gebied van de kinderontwikkeling.

Kortom een praktisch en handzaam boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de algehele ontwikkeling van kinderen en adolescenten.

Gerelateerde titels

Auteurs

Frank C. Verhulst

Prof. Frank C. Verhulst is emeritus-hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan het Erasmus MC en hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Universiteit van Kopenhagen. Hij is auteur van vele wetenschappelijke werken en van enkele leerboeken, onder andere van het Leerboek kinder- en jeugdpsychiatrie.