Zorgen opzij, helemaal blij Bekijk groter

Zorgen opzij, helemaal blij

Een kindergids over angst

9789057125478

Verkrijgbaar

Werkboek met heldere uitleg, voorbeelden en cognitieve gedragstechnieken die leren kinderen omgaan met angstige gedachten en gevoelens. Voor 7 tot 11 jaar.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Soms zijn er dingen die kinderen gewoon niet los kunnen laten. Angst kan de vorm aannemen van realistische of onrealistische zorgen. Voor kinderen is het vaak heel moeilijk om deze te begrijpen of van zich af te schudden.

Deze praktische gids is bedoeld voor kinderen van 7 tot 11 jaar, een leeftijdsfase waarin een heleboel kleine en grote zorgen kunnen ontstaan, over toetsen, omgang met vriendjes en vriendinnetjes, gebeurtenissen in het nieuws, sociale media, beginnende puberteit. Het is dan ook geen wonder dat kinderen zich wel eens angstig voelen.

Zorgen opzij, helemaal blij is een werkboek waarmee kinderen hun angsten kunnen overwinnen. De heldere uitleg, duidelijke voorbeelden en eenvoudige activiteiten en cognitieve gedragstechnieken leren kinderen om te gaan met angstige gedachten en gevoelens.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Poppy O'Neill

Poppy O'Neill schrijft flash-fictie, korte verhalen en creatieve non-fictie. Haar boeken zijn een groot succes in het Verenigd Koninkrijk. https://poppyoneill.wordpress.com/