Leefwerelden van jongeren Bekijk groter

Leefwerelden van jongeren

Thuis - school - cultuur - digitale cultuur

Verkrijgbaar

Over het dagelijkse leven van jongeren: thuis, op school, met hun vrienden en als grootgebruikers van media en digitale cultuur. Geschreven vanuit het perspectief van jongeren.

Meer details

29,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

In welke werelden bewegen  jongeren zich? Waar hechten zij waarde aan? Wat betekenen sociale media voor hen en hoe maken zij er gebruik van? Leefwerelden van jongeren gaat over het dagelijkse leven van jongeren: thuis, op school, met hun vrienden en als grootgebruikers van media en digitale cultuur. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van jongeren, zichtbaar gemaakt via voorbeelden en illustraties uit (inter)nationaal wetenschappelijk onderzoek, berichtgeving in de (sociale) media en websites.

Het eerste deel van het boek  gaat over het leven van jongeren thuis. Hierbij wordt ingegaan op de rol van het gezin, vriendschappen, jeugdcultuur, uiterlijk, seks en liefde. Het tweede deel beschrijft het leven op school, een plek waar alle jongeren naartoe gaan en jongeren met andere achtergronden tegenkomen. In deel drie staat de rol van media en de digitale cultuur centraal. Hier gaat het over hoe jongeren hun levens vormgeven met behulp van ‘nieuwe’ en ‘oude’ media; en hoe die media onderwerp en aanstichter zijn van mythevorming en morele paniek over jongeren.

Ook voor deze derde druk hebben lectoraten van verschillende hogescholen de handen ineengeslagen. De inhoud van het boek is aangepast op grond van actuele kennis over leefwerelden van jongeren. Denk aan ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie en de bijna grenzeloze mogelijkheden van (sociale) media. Ook is er aandacht voor sexting, diversiteit en sociale ongelijkheid.

Dit boek is bedoeld voor (toekomstige) professionals die te maken hebben met uiteenlopende groepen jongeren. Het is geschikt voor de hbo-opleidingen pedagogiek, social work, sociaal juridische dienstverlening en de lerarenopleidingen.

Downloaden

Auteurs

Joke Hermes

Joke Hermes is lector Media, Cultuur en Burgerschap aan Hogeschool InHolland.


Van dezelfde auteur:

Roel van Goor

Roel van Goor is associate lector Jeugd en Samenleving aan Hogeschool Inholland.


Machteld de Jong

Machteld de Jong is lector Diversiteitsvraagstukken aan Hogeschool Inholland.