Het geheime leven van het tienerbrein Bekijk groter

Het geheime leven van het tienerbrein

Hoe we onszelf uitvinden

9789057125140

Verkrijgbaar

De nieuwste wetenschappelijke inzichten in het tienerbrein. Een must voor iedereen – ouders, verzorgers, docenten – die wil begrijpen wat er omgaat in tieners en jongeren en waarom ze zich gedragen zoals ze doen.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Winnaar van de 2018 Royal Society Insight Investment Science Book Prize 2018

Hoe ontwikkelt het brein van kinderen en pubers zich, en welke processen spelen daarbij een rol? Waarom zijn intense vriendschappen met leeftijdgenoten zo belangrijk voor tieners? Hoe komt het dat tieners gemakkelijker buitensporige risico’s nemen? En waarom ontstaan veel psychische stoornissen al tijdens de puberteit? 

Veelbekroond neurowetenschapper Sarah-Jayne Blakemore beschrijft de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het tienerbrein. Ze laat zien hoe het tienerbrein zich ontwikkelt, hoe die ontwikkeling ons gedrag beïnvloedt en welke factoren uiteindelijk bepalen wie we worden. 

De adolescentie is een periode van kwetsbaarheid, maar ook van enorme creativiteit. In die fase van onze ontwikkeling leggen we de basis voor ons zelfbewustzijn en vinden we onszelf uit.
Dit boek is een must voor iedereen die wil begrijpen wat er omgaat in tieners en jongeren en waarom ze zich gedragen zoals ze doen.

Bekijk hier de TED Talk van Sarah-Jayne Blakemore:

Auteurs

Sarah-Jayne Blakemore

Sarah-Jayne Blakemore is hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan het University College London. Ze heeft meerdere belangrijke prijzen voor haar onderzoek gekregen, waaronder de British Psychological Society Spearman Medal, de Turin Young Mind & Brain Prize, de Royal Society Rosalind Franklin Award en de Klaus J. Jacobs Research Prize.


Persartikels

‘Boeiend en interessant (...) Door het lezen van dit boek begrijp je je kinderen en je vroegere zelf beter.’The Times

‘Verfrissend en geruststellend luchtig en helder in toon en aanpak (…) een leuk, toegankelijk en inzichtelijk boek van een auteur aan de top van haar vakgebied.’The Lancet