Liefdevol communiceren met jonge kinderen Bekijk groter

Liefdevol communiceren met jonge kinderen

Opvoeden volgens de Gordon-methode

9789088508530

Verkrijgbaar

Praktische handvatten om je ouderschap vorm en inhoud te geven volgens de opvoedingsmethode van dr. Thomas Gordon. Voor ouders, gastouders, pleegouders en andere opvoeders.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2018, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Met de komst van een kind heb je er ineens een heel boeiende en verantwoordelijke taak bij gekregen in je leven: het ouderschap. Liefdevol communiceren met jonge kinderen geeft je praktische handvatten om je ouderschap vorm en inhoud te geven.

Dit boek beschrijft de opvoedingsmethode van dr. Thomas Gordon, de zogenoemde Gordon-methode. Deze methode leert je om bewust naar het gedrag van je kind te kijken en te luisteren en daardoor beter te begrijpen wat je kind met zijn gedrag wil zeggen. Je leert meer aandacht te besteden aan de achterliggende gevoelens en (onvervulde) behoeften van zowel je kind als van jezelf.

Geïllustreerd met veel herkenbare voorbeelden uit het leven met kinderen van 0-6 jaar, zet Jantine Peters in acht hoofdstukken stap voor stap de principes van de Gordon-methode uiteen. Ieder hoofdstuk eindigt met praktische oefeningen om zelf met de principes aan de slag te gaan.

Liefdevol communiceren met jonge kinderen is een inspirerend boek voor ouders, gastouders, pleegouders en andere opvoeders die nog beter willen leren omgaan met jonge kinderen.

"Alleen al dat er iemand is die je begrijpt, maakt het probleem lichter.’ Dit vind ik de mooiste zin van dit boek. Jantine Peters geeft ouders méér dan handvatten om hun kind te begrijpen. Tijdens het lezen van dit boek zullen ouders zich óók begrepen voelen. Opvoeden loopt immers zelden geheel volgens het boekje. Vanuit dat begrip geeft Jantine Peters inspirerende inzichten en praktische handvatten voor kijken en luisteren. Ze biedt nieuwe perspectieven." - Dr. Elly Singer – senior onderzoeker en pedagoog op het gebied van spelen, leren en opvoeden in gezin, school en kindercentrum.

Dit is een herziening van Kijk, luister en begrijp. Jonge kinderen opvoeden volgens de Gordon-methode (ISBN 9789088501333) uit 2011.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jantine Peters

Jantine Peters (1962) studeerde pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, waar ze in 1986 afstudeerde als orthopedagoog. Ze was van 1985-2015 werkzaam als pedagoog, leidinggevende, trainer en (beeld)coach bij en voor diverse organisaties in de kinderopvang. Ook gaf ze training en scholing aan ouders, binnen het onderwijs en de kraamzorg. Jantine is erkend Gordon-trainer, Video Interactie Begeleider, Mindfulness-trainer en Pikler-pedagoog. Sinds 2015 heeft ze een eigen Inspiratiebureau en is ze – behalve als pedagogisch trainer en coach - ook actief als mindfulness- en compassietrainer vanuit haar eigen cursusruimte op de natuurboerderij waar ze samen met haar man woont en werkt. Jantine is moeder van drie volwassen kinderen.

Meer informatie over de auteur en haar activiteiten: www.aandachtgeeftjekracht.nl