DANS tijdens spel - deel 3 Bekijk groter

DANS tijdens spel - deel 3

Gebruik fantasie in het spel van je kind

9789088507687

Verkrijgbaar

Handvatten en praktische ideeën voor ouders om door middel van spel de ontwikkeling van hun kind te stimuleren op verschillende gebieden. Volgens de Hanen methodiek.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2018, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

D: Doe hetzelfde nog een keer
A: Aanbieden van mogelijkheden om de beurt te nemen
N: Nodig je kind uit de beurt te nemen met een signaal
S: Stop niet, maar ga door

Met de boekjes uit de DANS-reeks krijgen ouders handvatten en praktische ideeën om door middel van spel de ontwikkeling van hun kind te stimuleren op verschillende gebieden. Kinderen ontwikkelen door spel sociale vaardigheden, vergroten hun probleemoplossend vermogen en spel stimuleert hun taal- en spraakvermogen.

De boekjes ondersteunen de Hanen methodiek uit het boek Meer dan woorden, Handboek voor ouders van kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of moeilijkheden in de sociale communicatie om interactie en taalvaardigheid te ontwikkelen. Een mooie aanvulling voor logopediepraktijk.

Deel 1 - Een opzet voor contactspel

Deel 2 - Haal het speelgoed tevoorschijn

Auteurs

Elaine Weitzman

Elaine Weitzman is taal-spraakpatholoog en directeur van het Hanen Centre, een Canadese organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd bekendstaat om haar vernieuwende, op het gezin gerichte cursussen voor vroege taalinterventie. Mevrouw Weitzman is medeauteur van zes Hanen praktijkboeken voor ouders, opvoeders en andere deskundigen waarin ze kunnen lezen hoe ze de vroege taal-, lees- en schrijfontwikkeling van hun kind kunnen bevorderen. Ze is medeonderzoeker in een groot aantal studies naar het effect van Hanenprogramma’s, waarvan de uitkomsten breed gepubliceerd zijn.


Lisa Drake


Persartikels

Logopedie (Mei 2019)
"Het boekje is zeer mooi opgebouwd met een duidelijke, goed leesbare tekst met een goed niveau van taal."