Een kind dat zich veilig voelt Bekijk groter

Een kind dat zich veilig voelt

Gehechtheid, emotionele veerkracht en nieuwsgierigheid bevorderen met de Cirkel van veiligheid

9789057124839

Verkrijgbaar

Cirkel van veiligheid: wat kinderen werkelijk nodig hebben om zich een leven lang emotioneel veilig te voelen. Zelfhulpboek voor ouders en opvoeders.

Meer details

34,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 352p.

Meer informatie

Iedere ouder wil het beste voor haar of zijn kind, maar veel ouders voelen een druk om perfect te zijn en geen fouten te maken. Ze vergeten daardoor bijna wat hun kind werkelijk nodig heeft om zich emotioneel veilig te voelen, terwijl een veilige gehechtheid de beste basis is die we onze kinderen kunnen bieden.

Dit boek helpt je om op een nieuwe manier naar de band met je kind te kijken. Het is gebaseerd op de methode van de Cirkel van veiligheid, die zich richt op een veilige gehechtheid tussen ouder en kind. Dit programma wordt door opvoedprofessionals veel gebruikt en is nu beschikbaar als zelfhulpboek voor ouders en opvoeders.

Aan de hand van aansprekende voorbeelden, heldere uitleg, vragenlijsten en praktische tips leer je:

  • wat een goede balans is tussen bescherming van je kind en het bevorderen van zijn of haar zelfstandigheid
  • welke emotionele behoeftes je kind probeert te uiten wanneer het zich lastig gedraagt
  • hoe jouw eigen opvoeding je opvoedstijl beïnvloedt en wat je daaraan kunt doen

De vragenlijsten in dit boek zijn gratis te downloaden.

Auteurs

Kent Hoffman

Kent Hoffman is psychotherapeut sinds 1972. Na zijn opleiding tot psychoanalytisch psychotherapeut aan het Masterson Institute in New York heeft hij gewerkt met daklozen, cliënten in penitentiaire inrichtingen, en volwassenen die behoefte hadden aan psychoanalytische psychotherapie. Kent Hoffman is mede-oprichter van Circle of Security International.


Glen Cooper

Glen Cooper werkt sinds de jaren zeventig als psychotherapeut met individuele cliënten en gezinnen in zowel instellingen als in een particuliere praktijk. Verder is hij sinds lange tijd adviseur voor het Head Start-programma. Glen Cooper is mede-oprichter van Circle of Security International.


Bert Powell

Bert Powell is aan het Masterson Institute in New York opgeleid tot psychoanalytisch psychotherapeut. Hij is universitair docent aan de masteropleiding Counseling Psychology van de Gonzaga University in Spokane en internationaal adviseur van de redactie van het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Attachment and Human Development. Bert Powell is mede-oprichter van Circle of Security International.


Christine M. Benton

Christine M. Benton is schrijver en redacteur.